Ábalos respon a Aragonès: "El concepte de la vergonya s'ha perdut"

Publicat 10/10/2019 17:05:41CET
El ministre de Foment, José Luis Ábalos, visita el Saló Nàutic Internacional de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 oct. (EUROPA PRESS) -

El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha assegurat aquest dijous que "el concepte de la vergonya s'ha perdut" després que el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, hagi qualificat de vergonya que, en el seu judici, la Guàrdia Civil es posicionés políticament durant la celebració de la patrona del cos armat mentre la Junta Electoral Central (JEC) demana neutralitat a les institucions.

En declaracions als mitjans durant la seva visita al Saló Nàutic Internacional de Barcelona, el secretari d'Organització del PSOE ha sostingut que aquesta "no és la manera de parlar d'un cos de seguretat de l'Estat".

Ha defensat el "sentiment de solidaritat" de la Guàrdia Civil, ha lloat la seva tasca en inundacions, catàstrofes i desbordaments, i ha demanat reconèixer-ho.

En una interpel·lació al Parlament, Aragonès ha criticat que el màxim responsable de la Guàrdia Civil a Catalunya es posiciona políticament mentre la Junta Electoral Central (JEC) demana neutralitat a les institucions.

"La JEC demana neutralitat a uns governs que estan elegits per la ciutadania sobre la base de programes polítics, però calla davant d'uns comandaments de la Guàrdia Civil que prenen partit a favor d'una determinada ideologia. És una vergonya", ha raonat.

CELEBRACIÓ DE LA PATRONA

També han preguntat a Ábalos pel fet que representants de la Generalitat i dels Mossos d'Esquadra presents en la celebració de la patrona de la Guàrdia Civil a la comandància de Sant Andreu de la Barca (Barcelona) d'aquest dimecres se n'anessin en sentir-se ofesos, "en protesta amb els discursos".

Ha considerat que els cossos i forces de seguretat de l'Estat, més enllà de la normativa, tenen un "sentit de lleialtat que cal practicar i forma part de la cultura d'aquests cossos".

"Poden encaixar perfectament determinades situacions sense faltar a la seva obligació", ha finalitzat el ministre de Foment en funcions.