Publicat 17/5/2019 15:02:28 +02:00CET

Ábalos (PSOE) prefereix l'abstenció de Cs a la d'ERC: "Haurien de contribuir per l'estabilitat d'Espanya"

Reunió de la Comissió Executiva Federal del PSOE a la seva seu de Madrid
Óscar J.Barroso - Europa Press

MADRID, 17 maig (EUROPA PRESS) -

El secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, prefereix l'abstenció de Cs en una investidura de Pedro Sánchez a la d'ERC i ha demanat als taronges aquest gest "en honor de l'estabilitat" d'Espanya.

"No volem dependre dels independentistes. Els que volen que no en depenguem haurien de contribuir", ha dit en plural, si bé a continuació ha esmentat expressament Ciutadans, però no el PP.

"Prefereixo confiar en l'abstenció de Ciutadans", ha admès en roda de premsa a la seu del partit a Ferraz, després de la reunió de l'Executiva que ha aprovat els noms que compondran la Mesa del Congrés i del Senat i les direccions dels grups parlamentaris.

Després que els independentistes hagin vetat al Parlament la designació de Miquel Iceta com a senador autonòmic, pas previ perquè pogués ser elegit després president del Senat com volia Pedro Sánchez, Ábalos ha assenyalat que les relacions amb ERC --l'abstenció que pot ser imprescindible perquè prosperi la investidura de Sánchez-- "són les que són, les que apareixen, no les que diu la dreta, si entregats a no sé quins pactes".

En aquest sentit, ha assegurat que la dreta "no ha trobat la prova de la càrrega" per acusar el PSOE de mantenir pactes ocults amb l'independentisme. "Més aviat el contrari", ha afegit Ábalos, que ha cridat l'atenció sobre el fet que són la dreta i els independentistes els que solen coincidir en les votacions, com va passar quan van tombar el projecte de Pressupostos del Govern espanyol o en la votació d'Iceta com a senador autonòmic, en la qual el PP i Ciutadans es van abstenir i els independentistes van votar en contra.

No obstant això, si el PP i Ciutadans haguessin votat a favor i els independentistes haguessin mantingut el seu rebuig, s'hauria produït un empat que, de no modificar-se, hauria provocat que la iniciativa decaigués.

En qualsevol cas, Ábalos ha descartat que un futur Govern de Sánchez actuï amb ànim de "revenja" davant d'ERC després del veto a Iceta. "La revenja mai no és un bon instrument per a la concòrdia i no entra en la posició que nosaltres hem defensat, que és la del diàleg i la de buscar acords. No caurem en aquest parany, seria molt fàcil", ha afegit.