Publicat 14/2/2019 9:39:45 +01:00CET

Ábalos no veu cap sentit a qu Sánchez es presenti a una moció de confiana i apunta a un avanament electoral

Reunió entre el ministre de Foment, José Luis Ábalos, i el conseller de Territor
David Zorrakino - Europa Press

MADRID, 14 febr. (EUROPA PRESS) -

El ministre de Foment i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha assenyalat aquest dijous que "no veu cap sentit" a qu el president del Govern central, Pedro Sánchez, es presenti a una moció de confiana després de rebutjar al Congrés dels Diputats el seu projecte de Pressupostos i ha apuntat a un avanament electoral, encara que no es decanta per cap data concreta.

En una entrevista a RNE, recollida per Europa Press, ha dit que les dues opcions que sospesa l'Executiu central són avanar els comicis o continuar la legislatura fins a la tardor, i ha recalcat que el Govern espanyol es va comprometre a convocar les eleccions i ho far. "Sempre vam dir que hi hauria eleccions i per descomptat que hi haur eleccions", ha indicat.

D'aquesta manera, Ábalos ha descartat l'opció que Sánchez se sotmeti a una moció de confiana a la cambra baixa.

Sobre les diferents dates per a l'avanament electoral, el ministre no ha volgut valorar les diferents opcions, ha assegurat que no es tracta de buscar un "avantatge" en cap data i ha reiterat que la decisió li correspon al líder de l'Executiu central.

NO TOTS ELS BARONS ESTAN EN CONTRA DEL 'SUPERDIUMENGE'

En preguntar-li per si la possibilitat d'un 'superdiumenge' electoral en qu les generals coincideixin amb les municipals, les autonmiques i les europees inquieta els barons socialistes, el secretari d'Organització del PSOE, que va ser el primer que va sondejar aquesta data, ha assenyalat que no hi ha cap rebuig general dels dirigents autonmics socialistes.

"Les opinions són molt diferents", ha volgut exposar Ábalos. "No hi ha ni una sola opinió en aquest sentit. Cada federació té la seva", ha afegit, i ha sortit al pas del suposat malestar d'alguns barons.

Amb tot, ha recalcat que "no augura, ni descarta" cap data per a un suposat escenari electoral. El número tres del PSOE ha incidit que amb el rebuig del PP, Ciutadans i els independentistes als Pressupostos s'ha vist com s'ha "decidit anar en contra del Govern d'Espanya".

"S'ha obstrut un Govern central que s'ha criticat d'illegítim", ha dit sobre el que es va viure aquest dimecres a la cambra baixa. Ábalos ha criticat que es rebutgin uns comptes amb un contingut que considera "important" per al país, per la qual cosa ha qualificat el bloqueig com una "oportunitat perduda".

Finalment ha defensat la posició del Govern espanyol i ha plantejat una "alternativa social" amb "sensibilitat cap als territoris" i una política de dileg davant d'una oposició a qui ha acusat de viure en el "bloqueig institucional", "menysprear les polítiques socials" i promoure l'"enfrontament territorial".