Actualitzat 12/6/2019 15:13:04 +00:00 CET

Ábalos no descarta l'escenari de tirar endavant la investidura amb l'abstenció dels independentistes


Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 12 Juny (EUROPA PRESS) -

El PSOE no descarta l'escenari de tirar endavant la investidura amb l'abstenció de les forces independentistes catalanes, malgrat que aquesta no és la seva preferència, com han anat traslladant els darrers dies en afirmar que no volen fer descansar la governabilitat d'Espanya en aquestes formacions.

Així ho ha expressat el secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, qui ha assenyalat que el propòsit de Sánchez és sortir investit en primera volta per majoria absoluta i, si no ho aconsegueix, obtenint més 'sís' que 'nos' en segona volta. Incloent els independentistes?, li han preguntat. "Inclosos els 350 diputats que ens mereixen la mateixa consideració i compten exactament el mateix", ha dit.

El mateix Ábalos ha manifestat nombroses vegades que s'estimaria més el suport de Cs al dels independentistes en una investidura, però les seves paraules aquest dimecres arriben l'endemà que tant el PP com Cs hagin rebutjat la petició que els va anunciar el PSOE: facilitar amb la seva abstenció la investidura de Sánchez per evitar que depengui dels independentistes.

De fet, aquest dijous la número dos del PSOE, Adriana Lastra, s'entrevistarà amb diversos representants d'ERC i de Junts, dins de la ronda de contactes entaulada pel PSOE de cara a la investidura de la qual només han exclòs dues forces: Bildu i Vox.

Ábalos també ha ressaltat que ara com ara existeix "més voluntat de construir, numèricament, que d'obstruir, i això sí que és si més no una nota esperançadora". A més, ha recordat, que "no hi ha cap alternativa" a una investidura de Sánchez, per més que s'allargui el procés.

Però no ha volgut fixar encara terminis per a la investidura, com ha fet el diputat de Compromís, Joan Baldoví, que s'ha mostrat convençut que hi haurà govern abans de l'agost, després d'una o dues investidures, després de reunir-se aquest dimecres al Congrés amb Ábalos.