Publicat 1/4/2019 16:05:24 +02:00CET

Ábalos no contempla una Catalunya amb un 65% d'independentistes: Seria assumir un "gran fracs"

El PSOE insta a Casado a posicionarse ante las propuestas de su 'gurú económico'
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

El secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment, José Luis Ábalos, no contempla com a possible escenari una Catalunya en la qual els partidaris de la independncia arribin al 65 per cent. Fer-ho, ha explicat, equivaldria a "assumir un gran fracs".

Per aquest motiu, Ábalos creu que els socialistes no han "ni de preveure" aquest extrem, que sí va contemplar el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en una entrevista en el diari basc 'Berria'.

En aquesta entrevista, Iceta va admetre que si s'aconseguís aquest percentatge d'adeptes a les tesis independentistes, la democrcia hauria d'habilitar un mecanisme per canalitzar aquesta realitat, unes declaracions que va matisar posteriorment per aclarir que el referndum d'autodeterminació no és la solució que veu per a Catalunya.

En roda de premsa a la seu del partit a Ferraz, el número tres del PSOE ha assenyalat que ell no es planteja aquest escenari perqu la seva voluntat rau en qu l'independentisme cada vegada sigui menor a Catalunya i vagin augmentant en canvi el nombre de catalans que volen seguir formant part d'Espanya.