Publicat 7/4/2019 14:33:49 +02:00CET

Ábalos avisa que "restar autogovern a una comunitat és obrir les portes de les altres"

Jornada 'Agenda Urbana: Cohesión, Racionalidad y Sostenibilidad'
María José López - Europa Press

Batet demana dileg dins de la llei perqu "el conflicte no és alternativa"

BARCELONA, 7 abr. (EUROPA PRESS) -

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha avisat que "restar autogovern a una comunitat és obrir les portes de les altres" comunitats, i ha criticat que la dreta només parla d'aplicar el 155 i de treure l'autogovern de Catalunya.

En la Festa de la Rosa del PSC del Valls, celebrada aquest diumenge a Ripollet (Barcelona), Ábalos ha sostingut que la dreta s'est dedicant a saber "qui recompondr aquest espai i qui el liderar", enfront del PSOE que parla de sanitat, educació, ocupació, indústria i economia, ha dit.

"Aix va d'evolucionar o retrocedir, ens estem jugant la convivncia. La dreta que vol la submissió, la humiliació", ha advertit el ministre, que ha acusat la dreta de voler la recentralització d'Espanya.

Ha acusat la dreta de voler "arrabassar l'esperana" a la societat i ha opinat que en les eleccions generals es decidir entre una Espanya oberta i inclusiva o una on imposen qu cal fer, en les seves paraules.

MERITXELL BATET

La ministra de Política Territorial i candidata del PSC de Barcelona en les eleccions generals, Meritxell Batet, ha demanat dileg dins de la llei i parlar dels problemes reals, perqu "el conflicte no és alternativa", ha afegit .

"Estem farts de la confrontació, farts de la crispació", ha destacat Batet, que ha reiterat que el dileg dins de la llei és l'única alternativa del PSC i ha assegurat que els propers comicis són binaris: o avanar, o retrocedir, ha dit.

La ministra afirma que est farta de "perdre els trens de la modernitat" i ha reclamat recuperar la Catalunya que tenia reconeixement al món, una Catalunya innovadora, creativa i amb talent, ha concretat.

Ha defensat que el Govern ha fet més en 10 mesos que el PP en 8 anys, per ha apuntat que queden moltes coses per fer, i ha augurat que les posaran en marxa a partir del 28 d'abril, quan Pedro Sánchez "torni a ser president del Govern".

"Tot el que sigui no votar socialista és facilitar un govern de dretes", ha defensat Batet, que ha explicat que faran una campanya per unir i no per dividir, i ha assegurat que amb el PP es posa en perill la unitat d'Espanya.