Actualitzat 4/12/2019 11:37:16 +00:00 CET

Ábalos diu que la reunió amb ERC suposa un avanç però "queda molt a recórrer"

El ministre de Foment en funcions i cap de llista del PSOE al Congrés per València, José Luis Ábalos.
EUROPA PRESS

MADRID, 4 des. (EUROPA PRESS) -

El ministre de Foment en funcions i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha defensat que la reunió d'aquest dimarts entre els socialistes i ERC va suposar un avanç per "canalitzar el conflicte" a Catalunya, però entén que encara "queda molt a recórrer i concretar".

En declaracions a TVE, que ha recollit Europa Press, el dirigent socialista ha apuntat que la trobada d'aquest dimarts amb ERC va significar un avanç de cara a la investidura. Totes dues formacions van pactar un comunicat conjunt en el qual admeten haver avançat sobre la manera de canalitzar el "conflicte polític" a Catalunya i acorden tornar a reunir-se el 10 de desembre.

"Constitueix un avanç en el propòsit de canalitzar el conflicte, però queda molt a recórrer i concretar. És un avanç no al ritme que podria requerir, però significa un avanç", ha assenyalat Ábalos.

En aquest sentit, ha defensat que el Govern central està interpretant les necessitats que té el país, la situació a Catalunya i "la necessitat de canalitzar aquest conflicte. Segons ell, aquest plantejament fa que "costi més" que quan "no s'atenen i es passa de llarg de les diferències".

Amb tot, assenyala que el PSOE i ERC "no s'abstreuran de la realitat", però el més important és reconèixer les diferències per abordar un "procés" que "canalitzi" i "normalitzi" la crisi a Catalunya.