Ábalos assegura que el capità de l'Open Arms "no té capacitat jurídica" per demanar asil per als menors a Espanya

Publicat 13/8/2019 11:33:31CET
Migrants en l'Open Arms
FRANCISCO GENTICO

MADRID, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha assegurat aquest dimarts que el capità de l'Open Arms no té competències per demanar asil per als 31 menors que viatgen a bord del vaixell que es troba a 25 milles de Lampedusa a l'espera que l'autoritzin per desembarcar en un port segur.

L'organització catalana va presentar aquest dilluns davant l'ambaixada d'Espanya a Malta la sol·licitud d'asil per als menors.

Ábalos ha explicat, no obstant això, que "el capità del vaixell no té aquesta capacitat jurídica ni aquesta potestat, no li correspon poder exercir aquesta funció".

"Entenc que pugui ser una manera de mantenir viva la situació però no té aquesta capacitat", ha insistit el ministre en funcions en una entrevista a Telecinco recollida per Europa Press en la qual ha responsabilitat Itàlia i ha criticat la "frivolitat" del ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, després de plantejar que el Govern espanyol "porti a Formentera o Eivissa" els migrants de l'Open Arms.

En aquest sentit, ha recordat que Proactiva no ha demanat fins ara que Espanya els proporcioni un port per desembarcar perquè, segons ha indicat, l'actitud de l'Open Arms "ha estat posar en qüestió Salvini per pressionar el Govern d'Itàlia, el problema és que té bandera espanyola i vol mirar cap a Espanya".

El titular de Foment s'ha mostrat, a més, molest perquè s'està "posant en qüestió la reputació d'Espanya quan està complint la seva tasca i està compromesa amb aquests valors".

"Ens irrita i ens desagrada aquesta situació tan inhumana, però cal dimensionar la situació perquè aquesta actuació puntual no és el problema", ha indicat Ábalos.