Ábalos acusa Torra de "deixament de funcions" i li reclama garantir la convivència

Publicat 27/10/2019 12:20:30CET
El secretari d'Organizació del PSOE i ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, atén els mitjans de comunicació durant la manifestació de Sociedad Civil Catalana.
Marc Brugat - Europa Press

BARCELONA, 27 oct. (EUROPA PRESS) -

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha acusat aquest diumenge el president de la Generalitat, Quim Torra, de "deixament de funcions" i li ha demanat garantir la convivència a Catalunya.

Ho ha declarat als mitjans abans de participar en la manifestació organitzada per Societat Civil Catalana (SCC) al migdia al passeig de Gràcia de Barcelona.

El ministre ha assegurat que Torra ha de representar tots els catalans: "La seva funció principal és que hi hagi convivència i es basi en el respecte de la legalitat i la democràcia".

També s'ha solidaritzat amb els ferits de dissabte a la nit i amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, i "amb un mosso especialment greu".

Ha afegit que està a Barcelona per defensar el projecte d'Espanya, de la Constitució, a la qual considera un punt de trobada que "res té a veure amb la separació ni exclusió ni els integrismes".