Actualitzat 09/11/2014 13:42

González Pons: "Mentre governi el PP, ningú, cap espanyol haurà de marxar"

Esteban González Pons
Foto: EUROPA PRESS

MADRID, 9 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El vicesecretari general d'Estudis i Programes del PP i cap de la delegació espanyola al parlament Europeu, Esteban González Pons, ha afirmat que "mentre governi el PP, ningú, cap espanyol haurà de marxar de Catalunya".

   Així s'ha expressat durant la clausura d'un acte amb el qual el PP ha commemorat el vint-i-cinquè aniversari de la caiguda del Mur de Berlín, al qual han acudit diversos eurodiputats populars i el vicepresident segon de Societat Civil Catalana, José Rusiñol.

   En aquest sentit, l'europarlamentari del PP ha explicat que hi ha "240 trossos del Mur de Berlín repartits perquè tota la terra recordi el que no ha de tornar a succeir", i ha afegit que falta un al despatx del president de la Generalitat, Artur Mas.

   A més, ha indicat que quan va caure el Mur de Berlín, molts ciutadans que arribaven al "Berlín democràtic" es preguntaven si els deixarien tornar a casa i que avui molts catalans es qüestionen si hauran de marxar de Catalunya.

   Seguidament, ha manifestat que al Mur de Berlín hi ha encara una pintada que diu que el món és massa petit per a partir-lo amb un mur: "Europa i Espanya són massa grans com perquè les partim amb un mur", ha emfatitzat.

EL "MITE DE LA UNANIMITAT"

   En relació amb Societat Civil Catalana, opina que els seus integrants representen una societat viva que, segons la seva opinió, "no acceptarà el mite de la unanimitat" del nacionalisme i que es resisteix que la política es converteixi en un únic discurs.

   Alhora, ha indicat que els populars han començat el dia fent un homenatge "a totes les persones que són i han estat víctimes de les dictadures" i a totes les persones que han hagut de viure separades per l'odi i per la desraó.

   En aquest sentit, s'ha dirigit a Rusiñol, a qui ha assegurat que el PP vol avui homenatjar públicament a totes aquelles persones que encara poden perdre la seva llibertat, que poden ser separades per un mur i obligades a viure al marge de la resta d'Europa: "Ni un mur més", ha subratllat.

   Per a González Pons, amb la caiguda del Mur de Berlín "va quedar enterrat l'odi, el rancor, l'agressivitat com a mitjà de diàleg" i va perdre la tirania i va guanyar la democràcia.

   "Sembla paradoxal i mentida que, 25 anys després, a Espanya del que s'estigui parlant és de noves fronteres on mai no han existit i d'alternatives polítiques de la nova esquerra", ha reblat.

   "Vosaltres creieu que Mas hauria enderrocat el Mur de Berlín?", ha plantejat als assistents, per després preguntar-se en quin costat del mur haguessin estat feliços Pablo Iglesias i els de Podem.

    A més, ha assenyalat que com pot resultar "fàcil, ni tan sols possible, imaginar un país com Espanya i un continent com Europa partit en dos".

   Segons la seva opinió, el "nacionalisme identitari és el totxo amb el qual es construeixen els murs a Europa", que ja no són ideològics o geogràfics, sinó que separen famílies, aïllen persones i trenquen projectes vitals.

   González Pons ha defensat que Espanya és "el país més divers i, per tant, més ric d'Europa" i ha afegit que és "solidaritat i convivència".

  "Separar Catalunya d'Espanya és trencar Espanya. Sense Catalunya Espanya seria una altra cosa, però ja no seria Espanya i treure a Catalunya d'Espanya seria treure-la de la Unió Europea", ha declarat.

DONAR UN PAS ENDAVANT

   Finalment, Rusiñol ha assenyalat que cal "donar un pas endavant perquè es faci visible aquesta majoria silenciosa de ciutadans que se senten espanyols i que ha estat amagada dins d'aquest relat nacionalista", per al que considera molt necessària la col·laboració de la resta d'espanyols.

   A més, ha indicat que avui viu un dia agredolç perquè es commemora el començament de la llibertat de tots els europeus però "lamentablement" en la seva terra s'està celebrant "un referèndum il·legal que és una farsa democràtica".

   Segons la seva opinió, la "casta nacionalista ha tractat Catalunya com si fos quelcom propi, la seva masia" i consideren els catalans com un objecte en lloc d'un subjecte, concebent la democràcia com un instrument i no com un fi en si mateix.

   Rusiñol ha remarcat que el nacionalisme sempre és l'avantsala dels autoritarismes i "el que va passar a Europa, avui pot tornar a succeir a Catalunya".

   "Els últims anys el nacionalisme ha construït un relat basat en falsedats històriques amb un control total dels mitjans de comunicació", l'objectiu del qual és aixecar murs mentals entre molts catalans fent creure que l'espanyol a Catalunya és quelcom impropi i desenvolupant una 'hispanofòbia' que ells oculten.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés