Publicat 13/11/2014 15:55

Garamendi creu que la CEOE hauria d'haver donat més suport i "públicament" al Govern espanyol

Canditato a presidente de la CEOE, Antonio Garamendi
EUROPA PRESS

Qualifica d'incomprensibles els plantejaments de Podem, formació que defineix com "el descontentament portat a la màxima essència"

MADRID, 13 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de Cepime i candidat a la Presidència de la CEOE, Antonio Garamendi, ha afirmat, en declaracions a Europa Press, que la patronal espanyola "hauria d'haver estat més amb el Govern central" i més públicament davant de la consulta sobiranista a Catalunya.

"Jo trobo a faltar que la CEOE no s'hagi manifestat sobre el tema de Catalunya. És una institució els Estatuts de la qual marquen que estem amb la Constitució. Units som molt més que separats i la CEOE hi és per dir-ho", ha sostingut Garamendi en resposta a l'ambigüitat que, segons certs sectors empresarials, ha mostrat en aquest assumpte l'actual president de la CEOE i candidat a la reelecció, Juan Rosell.

Garamendi, que disputarà a Rosell la Presidència de la CEOE el pròxim 17 de desembre, afirma que creu en la Constitució, en l'Estat de Dret i en el discurs de proclamació del Rei Felip VI, en què es va parlar d'una Espanya unida des de la diversitat.

"Estem per la unitat d'Espanya, amb tota claredat, perquè tot i que hi ha diversitat i temes per arreglar, sempre cal fer-ho amb la Constitució espanyola i l'Estat de Dret a la mà", ha apuntat.

Garamendi ha assegurat que els empresaris els preocupa la "inestabilitat" que genera el tema català i també l'efecte Podem.

"Jo crec que s'ha de rearmar econòmicament el país, però també cal rearmar-lo moralment i èticament, i des de baix: família, escola, universitat...", ha subratllat.

El president de Cepime ha assenyalat que l'"ensorrament econòmic i moral" que ha patit Espanya ha donat pas a moviments i fenòmens com el de Podem que, segons la seva opinió, és el descontentament portat a la màxima essència.

Reconeix que en el diagnòstic que fa Podem de la situació hi ha veritats, però tot seguit qualifica d'incomprensibles els seus plantejaments, "com l'assumpte que vulguin nacionalitzar mil coses; a mi no m'agradaria viure a Veneçuela", apunta sobre aquesta qüestió.

L'empresari biscaí es declara defensor dels partits constitucionalistes perquè són els que han donat estabilitat al país i parlen de coses i possibilitats "reals".

"La resta, com a alternativa, són uns plantejaments que no sé on ens porten", conclou.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés