Publicat 25/5/2020 18:54:19 +02:00CET

El 93% dels comerciants han facturat menys en l'últim mes, segons PimeComerç

Diverses persones amb mascarilla en una perfumeria, en una imatge d'arxiu
Marta Fernández - Europa Press

   BARCELONA, 25 maig (EUROPA PRESS) -

   El 93% dels comerciants catalans ha registrat menys vendes en el darrer mes --del 15 d'abril al 15 de maig-- que en el mateix període de l'any anterior i el 56% considera que aquestes han caigut més d'un 75%.

   En un comunicat aquest dilluns, PimeComerç ha explicat que el 65% dels consultats ha tancat el seu establiment al públic durant algun moment de l'estat d'alarma, i només un 34,5% l'han mantingut obert.

   Segons la previsió d'obertura dels enquestats, el 94% dels comerços haurà obert el seu establiment i la seva activitat una vegada tota Catalunya estigui en fase 2.

   El 47% dels establiments preveu que probablement seguirà podent obrir, mentre que el 12% veu més difícil que el seu negoci pugui seguir obert a la fi d'any i el 41% dels consultats no poden encara fer una previsió sobre aquesta qüestió.

   La patronal ha sostingut que la conclusió que emana de l'enquesta és que el sector del comerç es troba en una situació molt delicada perquè ha sofert pèrdues econòmiques durant aquests últims mesos.

   Veu necessària l'aplicació de mesures econòmiques i de consum que permetin garantir la pervivència de determinades activitats que encara no poden determinar el seu futur.