El 79% dels empresaris veu difícil contractar personal qualificat, segons la Cambra de Barcelona

Publicat 15/11/2019 13:19:23CET
El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 15 nov. (EUROPA PRESS) -

El 79% dels autònoms i empresaris que han respost la segona consulta de l'aplicatiu #ConsultesCambra, que ha creat la Cambra de Comerç de Barcelona, té dificultats per contractar personal qualificat, davant d'un 10% que afirma que no en té de manera generalitzada.

A més a més, d'aquest 79%, un 44% dels empresaris que han participat en la consulta considera que no es poden arribar a cobrir determinats llocs de treball, ha informat la Cambra en un comunicat aquest divendres.

El president de la institució, Joan Canadell, ha expressat la seva preocupació per aquests resultats: "No ens podem permetre que, amb unes xifres del 28% d'atur juvenil, l'any 2018 tinguem una resposta de gairebé el 80%".

Per això, la Cambra creu que cal adaptar els cicles formatius a les necessitats cada vegada més canviants dels mercats, tant a nivell sectorial com a territorial.

"Hem d'avançar-nos a les demandes dels propers cinc o deu anys per formar els joves i que, a més a més, a través de la formació dual facin pràctiques remunerades en empreses tan aviat com sigui possible en el cicle formatiu", ha afegit Canadell.

També ha apostat per potenciar la relació entre universitat i empresa perquè la primera conegui les necessitats del teixit empresarial, i alhora la companyia sigui conscient d'allò que s'està investigant i desenvolupant a les universitats i centres d'investigació.

La Cambra de Barcelona té actualment tres consultes en marxa, l'última de les quals pregunta als empresaris si les infraestructures de transport a Catalunya (viàries, ferroviàries, ports i aeroports) donen una resposta satisfactòria al dia a dia de la seva activitat econòmica.

Contador