El 70% dels espanyols, amoïnats per les pensions que cobraran, segons VidaCaixa

Publicat 7/10/2019 12:40:47CET
Jubilats, en una imatge d'arxiu.
MINISTERIO DE TRABAJO - Archivo

MADRID, 7 oct. (EUROPA PRESS) -

La quantia de la pensió és la principal preocupació, a nivell econòmic, que expressen els espanyols a l'hora d'envellir, segons el baròmetre '¿Qué significa hacerse mayor?', que ha elaborat VidaCaixa a partir de més de 1.600 entrevistes a tot Espanya.

En concret, al 72% dels espanyols consultats els amoïna que la pensió pública actual no sigui suficient perquè les persones grans puguin viure, una qüestió que el 63% considera que els continuarà amoïnant en el futur.

Una cosa semblant passa amb la pèrdua de poder adquisitiu de les pensions. Al 70% dels espanyols enquestats els amoïna aquesta situació ara i el 62% creu que també els amoïnarà en el futur.

El que menys preocupació genera entre els espanyols consultats per VidaCaixa és deixar una herència o patrimoni en herència, amb un percentatge del 23% tant ara com en el futur.

Els homes es mostren menys amoïnats que les dones en aquests aspectes. Que la pensió pública sigui suficient per viure amoïna al 75% de les dones i al 68% dels homes. Així mateix, disposar d'un estalvi complementari genera preocupació al 56% de les dones i al 47% dels homes.

Per edats, els 'millennials' (persones de 18 a 35 anys) són la generació més sensibilitzada amb els reptes econòmics i donen més importància que la resta a situacions com mantenir la família durant més anys (43%) o retardar l'edat de jubilació per poder estalviar més (37%).

Així mateix, pensen que, quan ells siguin grans, les seves principals preocupacions seran assegurar prou estalvi per cobrir la seva esperança de vida (54%), retardar la jubilació per estalviar més (38%), fer front a l'increment del preu de l'habitatge (36%) i mantenir la família més anys (33%).

En canvi, la 'Generació X' (36 a 55 anys) opina que el repte econòmic més important al qual s'enfronten les persones grans actualment és l'encariment de la vida (73%) i consideren que
continuar treballant durant més anys és un repte rellevant tant
per a les persones grans (45%) com per a ells en un futur (40%).

VidaCaixa assenyala que aquesta preocupació pels assumptes econòmics entre les dues generacions que encara no s'han fet grans deriva de l'augment de l'esperança de vida, "que fa necessària més planificació econòmica per mantenir la qualitat de vida durant la jubilació".

el més llegit

 1. 1

  Torra constata el final de la legislatura: aprovarà els pressupostos i convocarà eleccions

 2. 2

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 3. 3

  Duch: "El Parlament Europeu no va decidir retirar l'acta de diputat a Junqueras"

 4. 4

  Google comença a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

 5. 5

  Puigdemont i Comín renuncien a integrar-se al grup Verds-ALE de l'Eurocambra

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista