El 68,6% dels catalans troba injust l'empresonament dels presos sobiranistes, segons el CEO

Publicat 25/9/2019 14:57:18CET
Un home subjecta un cartell amb la foto del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en el qual es llegeix `Us volem a casa juntament amb banderes estelades
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 25 set. (EUROPA PRESS) -

El 68,6% dels catalans considera que l'empresonament dels presos sobiranistes i la situació dels dirigents independentistes que són a l'estranger és injust, segons l'enquesta Òmnibus del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat recollida per Europa Press.

L'enquesta es va dur a terme entre el 3 i 25 de juny amb una mostra de 1.200 persones entrevistades i compta amb un marge d'error del 2,83.

A la pregunta sobre si "considera que és just l'empresonament i l'exili de polítics catalans", el 68,6% contesta 'no', el 17,9% 'sí', el 9,9% 'no ho sap' i el 3,6% 'no contesta'.

Aquesta enquesta també reflecteix que el 64,1% dels enquestats creuen que la ciutadania de Catalunya ha vist reduïdes aquest any les seves llibertats individuals i els seus drets fonamentals.

Quan han estat preguntats per aquesta qüestió, el 26% contesta que no han vist reduïdes les seves llibertats i drets, mentre que el 8,8% 'no ho sap i l'1,2% 'no contesta'.