Publicat 10/10/2019 18:20

El 67 per cent dels pares no sap qu mira el seu fill mentre utilitza el telfon mbil

Nen, tecnologia, smartphone
PIXABAY - Archivo

MADRID, 10 oct. (Portaltic/EP) -

El 67 per cent dels pares desconeix qu fan els seus fills mentre utilitzen els telfons mbils, segons l'última enquesta de Panda Security, que també recull que un 23 per cent considera que estar més de dues hores utilitzant el mbil no suposa un ús addictiu dels dispositius.

L'enquesta s'ha fet a gairebé 4.000 pares i mares, i ha revelat que un de cada deu nens passen més de cinc hores diries amb el mbil, no obstant aix només un 18 per cent dels pares pensen que els seus fills tenen una addicció a aquests dispositius, els altres no creuen que cinc hores diries es pugui considerar addicció.

"El fet de tenir una addicció a un dispositiu va més enll de les hores que passem connectats. Té més a veure amb l'ús que els nens li donen i la dependncia de tot el que passa en el mbil", ha declarat Hervé Lambert, Global Consumer Opertations Manager de Panda Security.

Una altra dada destacable que s'ha obtingut de l'enquesta és que al 31 per cent dels progenitors no els importa qu fan els seus fills amb el mbil. Les dades demostren que les mares estan més pendents del que fan els seus fills amb els seus mbils, si bé només el 33% d'elles confirma que sap amb certesa qu estan fent els seus fills mentre utilitzen els dispositius.

L'objectiu d'aquest estudi era esbrinar a qu dediquen el temps els nens amb el mbil, i segons la companyia un 67 per cent dels pares no saben respondre aquesta pregunta. En aquest sentit, un 40 per cent creu que l'utilitzen per mirar sries i vídeos, un 19 per cent afirma que el dediquen a jugar 'online', mentre que un 14 per cent sosté que els seus fills el dediquen a navegar per la xarxa.

Malgrat aquest desconeixement, són menys d'un 40 per cent els pares que posen restriccions en el temps d'ús als seus fills, segons l'estudi.

Un altre dels aspectes que ha analitzat l'estudi és com actuarien els pares enfront del ciberassetjament. L'enquesta reflecteix que el 70 per cent dels pares denunciaria les autoritats, un 12 per cent parlaria amb els pares de l'assetjador, mentre que un 3 per cent no actuaria davant d'aquesta situació. El 13 per cent restant afirma que no sabria qu fer si passes un cas com aquest.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés