El 66% dels autònoms ho són per necessitat

Gráfico: El 66 por ciento de los autónomos lo son por necesidad
EUROPA PRESS
Publicat 12/3/2019 12:12:48CET

MADRID, 12 Març (EUROPA PRESS) -

Dos de cada tres autònoms (66%) tenen una ocupació per compte propi per necessitat, segons es desprèn de l'Informe sobre autònoms i/o 'freelances' que han fet Adecco i Infoempleo.

De fet, set de cada deu autònoms a Espanya tenien anteriorment una feina per compte d'altri, mentre que tan sols un 12,4% havia treballat per compte propi. El 17,7% dels enquestats restants es trobava en situació d'atur.

L'estudi també posa en relleu que la principal font de finançament de la majoria dels enquestats per engegar el seu negoci han estat els estalvis o el capital propi (68,3%), la família o amics (26,6%), els préstecs bancaris (13%) o la capitalització de l'atur (11,2%).

Per aconseguir l'èxit en el negoci, segons els 'freelances', és necessari comptar amb l'experiència professional adequada (34,6%) i tenir una bona idea empresarial (24,4%). Segons l'estudi, el col·lectiu dels 'freelances' compta, en un 53,6% dels casos, amb formació universitària o superior.

D'altra banda, l'informe apunta que el 36,5% dels treballadors per compte propi són autònoms econòmicament depenents (trade). D'aquests, vuit de cada deu duen a terme la seva activitat en solitari sense comptar amb ningú que treballi per a ells, mentre que només el 9,6% té algun treballador al seu càrrec.

Les càrregues socials i administratives i l'alta fiscalitat són els principals inconvenients per a gairebé el 50% dels 'freelances'. En menys mesura, els preocupa trobar clients, obtenir finançament o la competència deslleial i l'economia submergida, segons el 32,5%, el 29,7% i el 26,9% dels enquestats.

No obstant això, malgrat les dificultats sis de cada deu autònoms afirmen sentir-se feliços des que treballen de manera independent. Així, també han assenyalat que el millor de ser treballador per compte propi és ser el seu propi cap (53%). També valoren que puguin establir els seus propis horaris laborals (45,6%) o tenir més llibertat (43,4%).

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.