Publicat 19/05/2021 18:25CET

El 63% de les empreses del Vallès usa majoritàriament el català en la seva documentació

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

Un 63% de les empreses del Vallès Occidental (Barcelona) usa majoritàriament el català en la seva documentació financera, com ara contractes, factures o rebuts, segons una enquesta realitzada per Cecot el marc d'un acord amb la Conselleria de Cultura de la Generalitat sobre l'ús del català.

En un comunicat aquest dimecres, la patronal apunta que el 39% de les empreses usen el català en més del 90% dels seus documents, mentre que un 12% més ho fa a prop del 75% dels seus documents i un altre 12% ho fa a prop del 50% dels seus documents.

En l'altre plat de la balança, el 18% de les empreses usa aquesta llengua en prop del 25% dels seus documents i el 19% de les companyies, en menys del 10%.

D'altra banda, el 57% de les empreses amb clients fora de Catalunya usa el català en més del 90% de les seves comunicacions amb clients catalans, mentre que el percentatge baixa fins al 37% entre les empreses que solament operen a Catalunya.

El 46% de les empreses consultades ha indicat que la utilització d'aquesta llengua a l'etiquetatge, les instruccions, els manuals d'ús, les garanties i els embalatges és inferior al 25%, mentre que en la comunicació externa, tres de cada cinc ho empra a les xarxes socials i dos terços als materials comercials.

L'assessor en Responsabilitat Social de Cecot, Pere Ejarque, ha afirmat que "s'ha de continuar fomentant i sensibilitzant" perquè es mantingui i incrementi l'ús del català en les relacions, per ser, tal com ha subratllat, un element integrador, un bé de cohesió social i un patrimoni cultural.

Aquest sondeig l'ha coordinat i impulsat l'àrea d'assessorament en Responsabilitat Social de la patronal catalana, sota la denominació del projecte Vallcat, dut a terme el primer trimestre del 2021 i que ha comptat amb un centenar de companyies del sector serveis, industrial i la construcció amb menys de 50 persones treballadores.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés