El 62,8% dels 'millennials' que treballa no estalvia per a la seva jubilació, segons un estudi

Publicat 7/11/2019 15:49:21CET
Diners. Cèntims. Monedes.
PIXABAY - Archivo

BARCELONA, 7 nov. (EUROPA PRESS) -

El 62,8% de les mil·lennistes que treballa no estalvia per a la seva jubilació i el 27,2% ho ha fet en el passat, segons un estudi elaborat per Esade i Fundació Edad&Vida amb l'impuls del Banc Sabadell.

El treball 'Desmitificant els 'millennials': Actituds i comportaments de la generació I treballadora davant de l'estalvi', conclou que el 10% d'aquest col·lectiu estalvia de manera sistemàtica.

A Espanya, aquesta generació nascuda entre el 1981 i el 1996, també coneguda com a 'generació I', representa el 18,7% de la població, un percentatge inferior que el de la generació X, nascuda entre el 1969 i el 1981, que arriba al 26,2%.

En vista de l'estudi, els 'millennials' són optimistes per naturalesa i s'identifiquen més com a estalviadors que com a consumidors, i són conscients de la necessitat d'estalviar per a la seva jubilació, si bé, tot i ser una generació amb més formació, la seva cultura financera s'autopercebeix com a insuficient i demanen assessorament per prendre decisions d'estalvi i inversió.

El principal motiu dels que no estalvien no té relació amb la seva situació econòmica, sinó que té a veure amb les seves actituds personals.

Dels que consideren que estalviar no és un problema, el 55% compta amb una bona situació econòmica i els que diuen que no estalvien perquè no poden, el percentatge creix fins al 70%.

En comparació amb estudis anteriors hi ha hagut una evolució positiva en els sectors menys conscienciats respecte a la necessitat d'estalviar per a la jubilació.

"DESCONFIANÇA" EN LES INSTITUCIONS

Segons els autors de l'estudi d'Esade, Ismael Vallès i Manuel Alfaro, aquesta bona evolució "no s'ha traslladat a un augment dels mil·lennistes que estalvien de manera sistemàtica per a la jubilació, a causa probablement de la seva desconfiança en les institucions i el sector bancari".

En aquest sentit, el director de BancSabadell Vida, Assegurances Generals i Pensions, Claudio Chiesa, ha manifestat que "per convèncer els mil·lennistes de les bondats d'estalviar per a la jubilació és necessari desenvolupar i implementar estratègies específiques".

Ha recalcat la necessitat de "passar d'una orientació centrada en el producte i les vendes a una orientació centrada en les necessitats de cada jove, posant el focus en l'assessorament per a l'estalvi al llarg de la vida".

el més llegit

 1. 1

  La neu i el vent obliguen a suspendre les classes d'una quinzena de centres

 2. 2

  La neu i el vent obliguen a suspendre classes a 14 centres de Catalunya

 3. 3

  Nervis i il·lusió protagonitzen la catifa vermella dels XII Premis Gaudí

 4. 4

  Mor a Barcelona un motorista, segona víctima de trànsit enguany a la ciutat

 5. 5

  Karra Elejalde aconsegueix el Gaudí a Millor Protagonista Masculí pel seu paper d'Unamuno

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista