Publicat 4/6/2020 12:07:41 +02:00CET

El 61,94% de les perruqueríes catalanes estan al límit de la seva supervivència

Interior d'una perruquería en el primer dia d'obertura
EUROPA PRESS

BARCELONA, 4 juny (EUROPA PRESS) -

Un 61,94% de les perruqueríes catalanes està al límit de la seva supervivència, una situació especialment greu a Catalunya, on no s'ha aconseguit encara la fase dos de la desescalada per coronavirus, en la qual se suprimeix la cita prèvia i s'incrementa l'aforament al 40%.

Així s'extreu de l'Estudi sobre la desescalada en el sector de les perruqueríes a Espanya, realitzat per l'Aliança per la baixada de l'IVA al 10%.

A més, el 57,8% de les perruqueríes catalanes treballa per sota del 33% de la seva capacitat des que van reprendre la seva activitat, i quant a la plantilla i tenint en compte que les perruqueríes solament puguin reiniciar la seva activitat amb un 30% de l'aforament, el 61,3% ha obert amb menys de el 1,3% del seu personal.

Respecte als protocols d'higiene obligatoris, el 54,92% veu bastant difícil o molt difícil assumir les despeses de compres de guants, mascaretes i sistemes de protecció.

MANTENIR ERTO I REDUIR IVA

El 89,15% de les perruqueríes veu molt important que el Govern central mantingui els ERTO fins a recuperar la productivitat del seu negoci, "molt més allà de la fi de l'estat d'alarma si es vol evitar la desaparició de més del 40%" d'aquests centres dels 1.900 existents a Catalunya.

Finalment, un 95,68% veu injust tenir un IVA del 21% i creu que la baixada al 10% seria una "eina clau i indispensable" per garantir la seva viabilitat.

Contador