Publicat 18/2/2014 17:35:51 +01:00CET

58.000 treballadors de polígons de Barcelona tenen accessibilitat dolenta al transport públic

BARCELONA, 18 febr. (EUROPA PRESS) -

El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona ha presentat aquest dimarts un estudi que estableix que 58.000 treballadors dels gairebé 300.000 que treballen als 728 polígons de l'Àrea Metropolitana tenen accessibilitat dolenta al transport públic.

L'estudi, fet amb la col·laboració de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), diferencia entre una accessibilitat bona, millorable i deficient, que al 80,6%, el 6,9% i el 12,5% respectivament.

La comarca amb més treballadors amb accessibilitat millorable o deficient és el Baix Llobregat amb 20.500, però l'Alt Penedès és la que té el percentatge més gran, amb un 88%.

El president del Comitè Executiu del Pacte Industrial, Carles Ruiz, ha explicat que la mobilitat interna és una assignatura pendent i que millorar-la ajudarà la competitivitat, "la magnitud clau pel procés de renovació industrial".

El director gerent de l'ATM, Josep Anton Grau, ha declarat que l'estudi és un diagnòstic per trobar solucions i "impulsar l'activitat econòmica", i que pròximament es presentarà el Pla Director amb propostes concretes que no anrian en la línia d'incrementar les freqüències, sinó a millorar l'eficiència amb millores tecnològiques i canvis d'ubicacions.

El coordinador gerent del Pacte Industrial, Carles Rivera, ha anunciat un altre informe pel mes que ve i ha animat a dinamitzar iniciatives com el Pacte en "temps de crisis" perquè sumen forces per a la recuperació.

El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona és una associació creada el 1997 amb la missió de formar una aliança estratègica entre administracions públiques, organitzacions empresarials i sindicats per millorar el teixit econòmic de la indústria.