Actualitzat 26/08/2014 14:18

El 52% de persones que demanen informació per treballar en altres països té de 31 a 50 anys

El responsable de migraciones de CC.OO. De Catalunya, Carles Bertran.
EUROPA PRESS

El sindicat adverteix que molts immigrants no poden renovar els seus 'papers' per la crisi

BARCELONA, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

El 52% de les persones que han demanat informació en els centres d'informació per a treballadors estrangers (Citi) de CCOO de Catalunya per treballar en altres països té entre 31 i 50 anys, segons la memòria del Citi del primer semestre d'aquest any.

El responsable de migracions del sindicat, Carles Bertran, ha destacat aquest dimarts en roda de premsa que les consultes sobre la mobilitat laboral internacional han registrat un increment "considerable", i ha arribat a les 409, que representen un 2,9% del total.

Unes 5.766 persones han passat pels Citis i han fet 7.837 visites i 14.151 consultes que suposen una mitjana d'1,35 visites per persona i d'1,80 consultes per visita.

Bertran ha assenyalat que, tot i que s'hagi reduït el nombre de persones respecte al mateix període de l'any passat (5.800 en 2013), s'ha produït un increment en les visites (7.636) i en les consultes (13.313).

PERFIL DE L'EMIGRANT

Bertran ha destacat que les persones que han passat pels Citi per trobar feina en altres països no responen a la "imatge" del recent llicenciat amb domini d'idiomes i amb experiències de mobilitat com la beca Erasmus.

Ha explicat que aquest tipus de consultes les fan aturats de llarga durada que estan en una situació "desesperada" i que busquen una feina sense importar-los el país.

També ha assenyalat que l'atenció en aquests casos se centra a aportar elements de "reflexió" per evitar que la gent es precipiti, aportant informació sobre el país i la documentació necessària.

PERMÍS DE RESIDÈNCIA

De les 14.000 consultes, la majoria estan relacionades amb la renovació del permís de residència i de treball, ja que els efectes de la crisi dificulten molt poder fer-ho per no haver cotitzat el mínim requerit o no disposen del contracte de treball necessari.

Bertran ha advertit del risc que aquestes persones acabin en situació irregular o que les famílies es vegin obligades a "no atorgar 'papers' a tots els seus fills a falta de mitjans".

En el primer semestre d'aquest any s'ha registrat un augment de la irregularitat, que passa del 33,9% al 37,6%, que pot estar motivada per les conseqüències de la crisi.

També ha remarcat que la legislació d'estrangeria és "ineficaç" per gestionar la situació actual perquè, segons ell, està més pensada a gestionar fluixos d'entrada en un moment de creixement econòmic que no una crisi com l'actual.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés