Publicat 7/8/2019 13:05:18 +02:00CET

El 52% de les pimes catalanes veuen "més positiu" el ritme de vendes respecte al 2018

Recurso de empresa, centro empresarial, innovación, edificio
INFORMA D&B - Archivo

BARCELONA, 7 ago. (EUROPA PRESS) -

Un 52,3% de les pimes catalanes consideren "més positiu" el ritme de vendes d'aquest any respecte al 2018, segons l'informe Baròmetre de Pimec.

Les empreses catalanes han considerat "més eficient" l'evolució de l'economia catalana que l'estatal, encara que preveuen no experimentar grans canvis durant els propers mesos pel que fa a les vendes, plantilles i inversions, ha informat la patronal en un comunicat aquest dimecres.

De cara a finals d'any anticipen una moderació lleugera en el dinamisme de les economies catalanes i espanyoles, i esperen uns valors del 2,78 per sobre dels 5 en el primer cas, i de 2,53 en el segon, uns índexs inferiors als actuals.

Entre els problemes més importants hi ha els elevats costos laborals, la feblesa del mercat intern, els baixos preus de venda i la falta d'oferta de treballadors especialistes, que se sumen a un fort absentisme que comporta "una sèrie de dificultats en la gestió del personal".

A més, un 58% de les pimes consideren que no han patit cap efecte com a conseqüència de l'augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI), mentre que un 21% preveu que això suposarà un augment dels seus costos.

el més llegit

 1. 1

  Mor l'actor Quim Lecina, confundador del Teatre Lliure

 2. 2

  Josep Bargalló: "Totes les escoles acolliran els alumnes de famílies que ho necessitin"

 3. 3

  Sánchez espera reprendre al juliol la taula de diàleg amb la Generalitat de Catalunya

 4. 4

  L'Ajuntament de Barcelona és la institució "millor valorada" durant la pandèmia

 5. 5

  Catalunya suma 12.269 morts per coronavirus, 28 l'últim dia