Publicat 17/04/2021 16:41CET

Un 42% d'entitats del Programa d'Acords Voluntaris va comprar electricitat renovable al 2019

BARCELONA, 17 abr. (EUROPA PRESS) -

Un 42% de les entitats adherides al Programa d'Acords Voluntaris va comprar electricitat generada a partir de fonts d'energia renovable al 2019, un 23% més que les que ho van fer al 2018, ha informat el Govern aquest dissabte en un comunicat.

El programa --impulsat per la Generalitat de Catalunya-- té per objectiu reduir l'emissió de gasos amb efecte hivernacle, i les organitzacions adherides es comprometen a establir mesures per rebaixar la seva contaminació.

El sector que més va incrementar el consum d'energia renovable entre el 2018 i el 2019 en valor relatiu va ser l'administració pública --en un 276%--, seguit de les organitzacions sense ànim de lucre --que ho van fer en un 63%--.

D'altra banda, les emissions directes es van reduir un 28% entre aquests anys, principalment per la caiguda del 65% de les emissions per fugues de gas i el canvi de gasos refrigerants per altres amb un millor potencial d'escalfament.

També van disminuir en un 37% les emissions de combustibles fòssils en instal·lacions fixes --com calderes-- per la implementació de mesures d'eficiència i de racionalització de consums.

En total, les emissions de gasos amb efecte hivernacle de les empreses adherides al programa al 2019 van ser de 0,8 milions de tones de diòxid de carboni, mentre que al 2018 van ser d'1,4 milions --tot i que moltes organitzacions no han presentat dades per la pandèmia--.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés