Publicat 25/10/2019 16:18CET

La 41a Fira d'Andorra la Vella obre portes i espera més de 60.000 visitants

Marsol pronuncia el discurs d'inauguració de la 41a Fira d'Andorra la Vella acompanyada de diverses autoritats del país, entre elles el cap de Govern andorr.
EUROPA PRESS

La construcció d'un recinte multifuncional és "absolutament necessria" per al Govern andorr

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 25 oct. (EUROPA PRESS) -

La cnsol major --alcaldessa-- d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el cap de Govern, Xavier Espot, han estat els encarregats de tallar la cinta i inaugurar la 41a Fira d'Andorra la Vella, per on s'espera que passi "tot el país", i amb el pronstic meteorolgic favorable "segur que té més xit que cap altre any", ha manifestat Marsol.

La Fira compta amb 170 expositors que es reparteixen en uns 10.000 metres quadrats d'exposició, on s'hi pot trobar des d'autombils fins a productes autctons, passant per estands de diverses empreses i institucions públiques, entre d'altres, que es podran visitar fins diumenge vinent.

Marsol ha explicat que el nombre d'expositors és similar al dels altres anys i que alguns s'han quedat en llista d'espera, i "es constata el nivell dels estands, que cada vegada estan més perfeccionats, modernitzats, professionalitzats".

Tot i que és difícil fer una previsió --i també el balan-- a nivell de resultats econmics, la cnsol major ha valorat que l'organització de la fira suposa "una inversió important (més de 300.000 euros), per la parrquia i el país la mereixen, és promoció i aquests diners entenem que estan molt bé invertits".

Més enll de les transaccions econmiques, Marsol ha assenyalat que la Fira d'Andorra la Vella és un "punt de retrobament, una cita ineludible".

Ha coincidit amb el cap de Govern, Xavier Espot, que ha afirmat que "és un símbol, gairebé una tradició", ha apuntat recordant que ell venia amb els seus pares i avis quan era nen.

En aquest sentit, Espot ha afegit que "és un dels esdeveniments més importants que se celebren no només a Andorra la Vella sinó a Andorra en conjunt", i és per aix que el Govern andorr i les empreses parapúbliques hi són presents.

RECINTE MULTIFUNCIONAL

El cap de Govern andorr ha assegurat que la construcció d'un recinte multifuncional, que pugui acollir la Fira d'Andorra la Vella per també espectacles com el Cirque du Soleil i altres esdeveniments ja siguin de caire cultural, esportiu o un altre, és "un dels grans projectes d'aquesta legislatura".

Segons Espot, "és una infraestructura absolutament necessria" per atreure turisme cultural i esportiu, i organitzar les activitats que l'atreguin.

En opinió d'Espot, es tracta d'una inversió que, malgrat tenir un cost econmic important "té un valor afegit important i una tornada clarament positiva".

Fa temps que es parla d'una infraestructura multifuncional i entre el Comú d'Andorra la Vella i el Govern ja estan treballant per trobar una ubicació.

La corporació comunal ha posat a disposició alguns terrenys de la seva propietat que s'hauran d'estudiar; "sempre som collaboradors, i com a capital volem ser-hi presents", ha manifestat Marsol.

AVINGUDA MERITXELL

Aquest any s'exposa a la Fira una exposició sobre la construcció de l'avinguda Meritxell, des dels anys 30 quan era "un camp de grandallas (flor autctona d'Andorra)" fins que es va consolidar com a eix comercial cap als anys 70.

L'exposició aplega els testimoniatges recollits al llarg d'una setantena d'entrevistes a persones que han viscut o treballat a l'avinguda, un projecte de recuperació de la memria que es vol continuar ampliant.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés