Publicat 18/8/2020 14:05:38 +02:00CET

40 projectes opten a les línies de R+D+i i Indústria 4.0 del Govern central per 14,6 milions

Diversos operaris treballen en la cadena de producció i muntatge, a Martorell/Barcelona/Catalunya (Espanya) a 7 d'abril de 2020.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

A Catalunya, es presenten un total de 12 iniciatives, per 4,21 milions

MADRID/BARCELONA, 18 ago. (EUROPA PRESS) -

Les línies R+D+i a l'àmbit de la Indústria Manufacturera i Indústria Connectada 4.0 del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme han rebut la sol·licitud per part de quaranta projectes, per un import total de 14,6 milions d'euros, segons ha informat el Govern central en un comunicat aquest dimarts.

A Catalunya, un total de 12 projectes s'han presentat per optar a aquestes ajudes del Ministeri d'Indústria, per un valor de 4,21 milions d'euros.

El secretari general d'Indústria i la Pime, Raül Blanco, ha qualificat com a "fonamental" l'acompanyament del Govern en aquests processos de modernització de la indústria.

"Volem modernitzar i fer més resistent i competitiu el nostre model productiu a través de la transformació digital, l'economia 'verda' i la innovació", ha assenyalat.

En quant a les línies de R+D+i en l'àmbit de la indústria manufacturera, un total de 18 projectes s'enquadren en aquest camp per un valor de 8,2 milions d'euros.

Aquestes iniciatives estan vinculades amb els sectors d'automoció, aeronàutic i espacial, i resta d'indústries manufactureras (alimentació, tèxtil, químiques, arts gràfiques, farmacèutiques, fabricació de productes informàtics o electrònics).

Així, tres dels projectes procedeixen del sector d'automoció, per valor d'1,2 milions d'euros, mentre que Catalunya, amb 2,7 milions, Castella i Lleó, amb 1,69 milions, i Aragó, amb 1,31 milions, són les regions que han presentat els majors imports.

Per la seva banda, en el camp de la Indústria Connectada 4.0, s'enquadren 22 projectes per un import total de 6,4 milions d'euros.

La convocatòria se centra en el suport a la transformació digital mitjançant la implantació en establiments industrials d'habilitadors digitals relatius a sensorització, robots avançats i col·laboratius, impressió avançada, analítica de dades, 'machine learning', 'deep learning' i plataformes col·laboratives'.

Així, s'han presentat 17 projectes d'innovació en matèria de processos, 4 referent a organització i un en l'àmbit de desenvolupament experimental.

Catalunya (1,49 milions d'euros), País Basc (1,14 milions) i Andalusia (1,1 milions) han concentrat la major part dels imports.