Publicat 12/5/2020 12:34:18 +02:00CET

El 35% dels comerços i restaurants de Barcelona Oberta no reobrirà les seves portes

Una dona es fa les ungles en un local durant la fase 0 de la desescalada on les sortides per realitzar esport o passejar per a adults estan permeses en diferents franges horàries a causa de la crisi del Covid-19
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

El 35% de comerços i restaurants de Barcelona Oberta no reobrirà les seves portes, segons una enquesta que l'associació d'eixos comercials turístics ha realitzat als seus associats per conèixer la situació en la qual es troben els seus negocis i la perspectiva de continuïtat després de la pandèmia.

En un comunicat aquest dimarts, Barcelona Oberta ha explicat que el 79,2% dels empresaris ha aplicat un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per causa de força major, i que ha estat aprovat en un 93,5% dels casos.

Més del 75% dels enquestats ha valorat com a desfavorables les mesures que han pres les administracions, tant la local com a la Generalitat i el Govern central.

Els empresaris i comerciants de Barcelona Oberta consideren que les accions per ajudar el sector que s'haurien d'haver pres són ajudes econòmiques i subsidis directes, la supressió d'impostos i taxes, la legislació de moratòries, reduccions de lloguer i hipoteques de locals de negoci.

Pel 37% dels enquestats el lloguer representa més del 15% de les vendes, per un 27% se situaria entre un 10% i un 15% i pel 26% el lloguer suposa menys del 10%.

Contador