BARCELONA, 1 des. (EUROPA PRESS) -
El 34,6% de les hectàrees de vinya de Catalunya (18.632) ja són ecològiques, del total de 53.699 que es van registrar el 2019, la qual cosa suposa un increment de l'11,7% respecte al 2018, segons dades de l'últim informe del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE).
En un comunicat d'aquest dimarts, l'organisme ha explicat que Catalunya se situa entre els principals territoris d'Espanya pel que fa a la conversió de milers d'hectàrees de vinya en cultiu ecològic.
La meitat d'aquests vinyes (51,7%) se situen a Barcelona i el 39,1% a Tarragona, mentre que Girona és on creix més aquest tipus de cultiu, amb un increment del 59% en relació amb el 2018, seguida de Lleida, on creix un 21%.
El cultiu de vinya ecològica suposa el 42% dels cultius d'agricultura ecològica de Catalunya, i l'elaboració i embotellament de vi, caves i escumosos ocupa la segona posició del rànquing d'activitat de les indústries agroalimentàries ecològiques, amb 273 empreses i un percentatge del 12% del total.
Amb dades del 2018, el volum de facturació econòmica del sector vitivinícola és de 134,66 milions d'euros, la qual cosa suposa un 19,3% del total de facturacions, el segon més important, per darrere del negoci de la comercialització i distribució.