Publicat 28/06/2023 17:28

Un 30% dels treballadors a Espanya està en risc de patir assetjament laboral, segons Fundació La Caixa

Imatge d'un treballador
FUNDACIÓN LA CAIXA

La víctima té gairebé 5 vegades més probabilitats d'un trastorn d'ansietat generalitzada

BARCELONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

Un estudi de la Fundació La Caixa ha conclòs que un 30% dels treballadors a Espanya està en risc elevat i mitjà de patir assetjament laboral --un 11,2% està en risc elevat i un 18,8% en risc mitjà-- i que el 70% restant "s'exposa a un risc baix".

Són els resultats de l'estudi de l'Observatori Social de la Fundació La Caixa 'Detecció de l'assetjament psicològic a la feina i el seu impacte negatiu en el benestar psicològic' del Grup de Recerca Cármides, informa en un comunicat aquest dimecres.

L'estudi, amb una mostra representativa a escala espanyola de 5.000 persones, afirma que les persones que pateixen assetjament laboral "tenen gairebé cinc vegades més probabilitats de desenvolupar un trastorn d'ansietat generalitzada".

"Com més gran és el risc d'estar patint una situació d'assetjament, més grans són els nivells d'ansietat i més elevada és la probabilitat de desenvolupar un trastorn psicològic", afegeix.

L'ESTUDI

Els investigadors han inclòs dins l'assetjament laboral l'aïllament a la feina, les burles, les bromes pesades, l'ocultació d'informació necessària per al treballador i les crítiques constants i sense fonament, entre altres factors.

El líder del Grup de Recerca Cármines, José María León, ha concretat que els principals factors "són de caràcter grupal i organitzacional".

L'objectiu de l'estudi és desenvolupar una "eina robusta per a la detecció de l'assetjament des d'un punt de vista estadístic" i s'ha fet servir un qüestionari d'exposició a conductes negatives a la feina anomenat S-NAQ.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés