Publicat 26/02/2019 18:04CET

28A.- Els senadors cobraran una paga de 8.822,52 euros bruts per la dissolució de les Corts

Pedro Sanz, vicepresident del Senat
SENADO - Archivo

Podran quedar-se per 518 euros amb l'iphone que el Senat els lliura per la seva feina i amb els 173 euros, per la 'tablet'

MADRID, 26 febr. (EUROPA PRESS) -

El primer vicepresident del Senat, Pedro Sanz, ha informat aquest dimarts que els senadors que no siguin membres de la Diputació Permanent de la Cmera cobraran una retribució de 8.822,52 euros per la paga prevista per la dissolució de les Corts.

En declaracions als mitjans, Sanz ha matisat que aquesta retribució estar subjecta a tributació i que es calcula multiplicant 163,38 euros al dia pels 54 dies que van del 5 de mar, data de dissolució, al 28 d'abril, dia de les eleccions. No obstant aix, ha recordat que qui s'incorpori a una altre lloc de treball des del dia de la dissolució de les Corts, haur de retornar la indemnització.

Per la seva banda, els senadors que s'incorporin a la Diputació Permanent --la taula que es reunir el 6 de mar--, comenaran a cobrar segons els crrecs i responsabilitats que ostentin dins d'aquest rgan. Aquests no entren dins el grup que rebran la retribució transitria de 8.822,52 euros.

A tot aix, Sanz ha afegit que una vegada celebrades les generals, i en cas que els senadors deixin de ser-ho i per alguna circumstncia no tinguin retribució de cap tipus, tindran dret a una indemnització d'un mes per any treballat, amb un mxim de 24 mesos. Aquesta indemnització es calcular tenint en compte la retribució bsica, que és de 2.972,98 euros.

Aquesta paga única de 8.822,52 euros per la dissolució de les Corts la cobren també els senadors autonmics (que no siguin membres de la Diputació Permanent), encara que el seu escó no depengui de les eleccions generals del 28 d'abril. Aquest grup de parlamentaris seguir en el seu crrec el dia 29 i tornaran a cobrar el seu sou habitual.

L'IPHONE, A 518 EUROS

D'altra banda, Pedro Sanz ha recordat que si els senadors que hagin sortit volen mantenir els telfons mbils que els hi van ser facilitats per la Cmera, l'Iphone, hauran d'abonar 518 euros, mentre que per la 'tablet' hauran de pagar una mica menys, 173 euros. Aquesta diferncia de preu s'explica perqu les 'tablets' són de principis de la legislatura, mentre que els mbils són més recents.

"Si volen quedar-se després del 28 amb el telfon hauran de pagar la taxa establerta d'acord a les normes", ha recordat Sanz, qui ha postillat que en el Senat "no es regala res".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés