Publicat 12/4/2019 22:41:59 +02:00CET

28A.- Aznar adverteix que Sánchez és "el candidat secessionista"

Acte del PP amb José María Aznar, Cayetana Álvarez de Toledo i Alejandro Fenández
David Zorrakino - Europa Press

Assegura que aquestes eleccions "van a marcar el rumb histric del país per molts anys"

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

L'expresident del Govern José María Aznar ha advertit aquest divendres que el president de l'Executiu, Pedro Sánchez (PSOE), és el "candidat secessionista" en aquestes eleccions generals.

Així s'ha expressat davant unes 500 persones en un acte de campanya a Barcelona al costat de la candidata per aquesta circumscripció, Cayetana Álvarez de Toledo, i el líder del PP catal, Alejandro Fernández, i ha afegit: "Moltes grcies al PP de Catalunya per convidar-me 16 anys després d'estar aquí".

Aznar ha defensat donar al nacionalisme la resposta necessria durant el temps que faci falta i ha apellat a no desistir enfront dels que volen el fracs d'Espanya: "No podem permetre que els colpistes d'ahir tornin a ser els colpistes d'avui".

L'ESQUERRA

"L'esquerra té un problema. Tenim un problema. Els socialistes han assimilat tot el programa nacionalista. Tenim una esquerra que no reconeix la nació, sinó suposades nacions. Posen als territoris enfront dels ciutadans. Fabrica identitats i justifica la discriminació", ha afegit.

Per a Aznar, aquestes eleccions "van marcar el rumb histric del país per molts anys" i ha afirmat que els vots no canvien el passat per sí poden marcar una diferncia decisiva per al futur de Catalunya, en les seves paraules.

"He dedicat la meva vida a unir i integrar. Sempre he dit que la política és un exercici de suma. Estic convenut que junts som més forts i no guanyaran els que intenten trencar-ho. La nostra divisió és la seva esperana i la nostra unitat ser el seu fracs", ha dit.

"COLPISTES I SECTARIS"

Ha assegurat que els catalans hauran de decidir si el futur passa per la ruptura de la convivncia i l'enfrontament o per posar-se a la feina per reconstruir una societat lliure, plural, segura, oberta i prspera: "És a dir, el contrari a aquesta fotografia", ha afegit sobre una imatge de la protesta contra Álvarez de Toledo d'aquest dijous en la UAB, que ha estat tota l'estona en l'escenari de l'acte.

També ha acusat l'independentisme de colpista, sectari i supremacista, així com d'encoratjar la violncia de carrer, d'estar per la 'batasunització' de la societat catalana i de vendre fum: "Aspiren a contagiar amb el seu deliri, sembrar odi i ressentiment. Aspiren a trencar perqu solament aconseguiran el seu objectius si destrueixen la convivncia, saben que per trencar Espanya, han de trencar abans Catalunya".

Aznar ha afirmat que els 'escamots' van inventar el feixisme: "Aquests senyors de l'Estat Catal, de les joventuts d'ERC, aquests senyors van inventar el feixisme a Catalunya. Aquests senyors van donar un cop contra la república en 1934".

Finalment, ha assegurat que no desistiran i que ho han de saber "els de el deliri independentista, els que no parlen de Catalunya i els que fan comptes de percentatges per acceptar la independncia, així com els que diuen ser constitucionalistes i han posat el compte enrere per a l'autodeterminació".