Actualitzat 30/4/2019 15:28:39 CET

Boye, Trias i Talegón encapçalaran JxCat a Europa després de la decisió de la JEC d'excloure Puigdemont

MADRID, 30 Abr. (EUROPA PRESS) -

L'advocat Gonzalo Boye encapçalarà la llista de JxCat a l'Europarlament en les eleccions del proper 26 de maig, després de la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que va excloure l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí.

Segons publica aquest dimarts el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), l'advocat de Puigdemont liderarà la llista en les eleccions europees, i el seguiran l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias i la periodista Beatriz Talegón.

JxCat va informar aquest dilluns aquests noms per substituir de manera "provisional" els llocs de la candidatura europea, després de la resolució de la Junta Electoral.

RESOLUCIÓ DE LA JEC

El PP i Cs van demanar excloure els tres polítics independentistes fugits al·legant que no tenien la condició d'elegibles ja que resideixen fora d'Espanya i estan processats en rebel·lia pel Tribunal Suprem: Puigdemont i Toni Comín estan establerts a Bèlgica i Clara Ponsatí viu al Regne Unit.

La JEC va acceptar parcialment el recurs i va concloure que els tres independentistes no figuren adequadament en el cens electoral i tampoc no han acreditat que reuneixen les condicions per fer-ho, i en aquest context, no són electors i tampoc "elegibles".

No obstant això, la resolució va generar un cisma a la JEC atès que el president de l'organisme, el vicepresident i dos vocals més han signat un vot particular discrepant defensant que havia de prevaler el dret a presentar-se a les eleccions.