El 26,8% dels catalans coneix casos de discriminació laboral cap a la dona, segons el CEO

Publicat 25/9/2019 16:07:42CET
Una dona escriu en el teclat del seu ordinador, amb papers al voltant mentre treballa a l'oficina.
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Un 16,1% coneix casos d'assetjament sexual cap a la dona en el lloc de treball

BARCELONA, 25 set. (EUROPA PRESS) -

El 26,8% dels catalans ha tingut coneixement en alguna ocasió d'un cas de discriminació laboral cap a una dona del seu entorn, mentre que un 72,7% no n'ha tingut constància, segons l'enquesta Òmnibus del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat recollida per Europa Press.

L'enquesta es va realitzar entre el 3 i el 25 de juny amb una mostra de 1.200 persones entrevistades i compta amb un marge d'error del 2,83%.

A la pregunta 'En alguna ocasió ha tingut vostè coneixement d'alguna situació d'assetjament sexual o per raó de sexe a una dona en l'entorn laboral?", un 16,1% ha contestat afirmativament, mentre que un 83,6% no n'ha tingut constància.

En ser preguntat per si a l'empresa on treballa l'enquestat existeix un protocol per a la prevenció i l'abordatge d'assetjament sexual i per raó de sexe, un 39% ha afirmat comptar amb un, mentre que un 38,6% sosté que la seva empresa no disposa d'aquest pla i un 22,2% no ho sap.

CONCILIACIÓ LABORAL I PERSONAL

Pel que fa al grau de satisfacció amb la jornada laboral, un 23,8% dels catalans ho puntua amb un 10, un 13,8% amb un 9, un 25,3% amb un 8 i un 12,2% amb un 7, de manera que un 75,1% dels catalans qualifica amb un mínim de notable el seu grau de satisfacció.

En aquest sentit, allò que més valoren els catalans és un bon clima de treball en primer lloc, seguit d'estabilitat laboral i flexibilitat horària.

Sobre si estarien d'acord o en desacord amb implementar mesures per flexibilitzar els horaris de treball per millorar la conciliació laboral, personal i familiar, un 97,3% dels catalans estarien d'acord i un 1,3% en desacord.