Actualitzat 20/5/2014 20:41:12 +00:00 CET

Terricabras desconfia de 'l'amor' del PP: "Hi ha qui diu que vol a la dona i li pega"

CORNELLÀ DE LLOBREGAT (BARCELONA), 20 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat d'ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, ha demanat aquest dimecres als assistents a un míting desconfiar dels missatges de 'amor' que el PP llança a Catalunya, perquè no es compleixen mai.

En un acte davant d'unes 400 persones, ha parlat de les declaracions d'estima a Catalunya que el candidat popular Esteban González Pons va formular en el debat de dilluns a TVE, que ell també va participar: "Vaig estar a punt de dir-li que hi ha molta gent que diu que vol a la dona i [le] pega. Cura, no és suficient amb anar dient que em vols si em pegues. I és constant el pegar i la situació d'incomoditat" de Catalunya.

Terricabras ha insistit a reivindicar que la seva candidatura és l'única que defensa "sense fissures el 'dret a decidir' i la independència", i ha dit que així ho volen explicar a Europa, on buscaran un aval a la consulta del 9 de novembre.

En al·lusió a projectes com el federalisme que defensa el PSC, ha ironitzat que ERC "no somia en terceres vies ni en moments de deliri", i ha sentenciat que l'única via de futur per als catalans és tenir el seu Estat a la UE.

També ha fet un discurs crític amb l'austeritat per la qual ha apostat la Unió els últims anys, i ha explicat als assistents els seus plans d'inversió per a Europa com un 'Pla Marshall' destinat als països per aconseguir més de 200.000 milions d'euros per reactivar l'economia.

Els republicans creuen que, per donar credibilitat davant d'Europa que els catalans volen una consulta, la participació ha d'augmentar substancialment a Catalunya en les europees --en 2009 no va arribar al 40%--, pel que ha cridat a votar diumenge.