Actualitzat 20/5/2014 11:31:08 +00:00 CET

Terricabras critica que l'única "tercera via" que ofereix Espanya és retirar canals al Govern

Agnès Rusiñol, J.M.Terricabras, Jordi Solé (ERC)
EUROPA PRESS

Afirma que la decisió del Govern espanyol sobre la TDT evidencia que el futur és independitzar-se

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

El cap de cartell d'ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, ha criticat aquest dimarts que l'única "tercera via" que fins ara ha ofert el Govern espanyol a Catalunya alternativa a la independència és retirar un dels múltiplex de la TDT que gestiona la Generalitat.

"Amb una excusa tècnica es pren una clara decisió política. Aquesta és la tercera via que s'ofereix des d'Espanya. És una via que vol portar Catalunya, Balears i el País Valencià a una via morta", ha declarat als periodistes en un acte de campanya.

Els republicans ho consideren un clar exemple que el Govern del PP no vol negociar un nou estatus per a Catalunya, el que, segons el parer d'ERC, invalida propostes dels partits com el PSC que creuen en una 'tercera via' com el federalisme.

Terricabras veu en la decisió sobre la TDT una nova agressió a la cultura i a la llengua catalana per part del Govern espanyol, que va començar per tancar el Canal 9 valencià, va continuar sotmetent a "persecució" al balear IB-3, i ara retiren la gestió de canals a la Generalitat, ha dit.

El republicà ho interpreta com un moviment de l'Estat per beneficiar les "grans corporacions radioelèctriques" en detriment dels mitjans públics, i afirma que reduir TV3 també perjudica molts llocs de treball i la indústria audiovisual que ofereix el seu productes al canal.

Terricabras creu és un intent del PP d'"anar fonent i fent desaparèixer mitjans autonòmics", i ha acusat els populars de tenir l'estranya habilitat de crear problemes on no n'hi ha, com pretenen --segons la seva opinió-- amb la reforma de la llei de l'avortament i la d'ordre públic.

Els republicans conclouen que aquesta decisió del Govern espanyol sobre la gestió de canals és una nova demostració que "cal accelerar la via catalana cap al 'dret a decidir' i la independència: l'altres és via morta".

"ESPLÈNDIDA" ANC

Pel que fa a l'ANC, Terricabras ha considerat "esplèndid" la seva crida a votar els partits proconsulta que van avalar la data i la pregunta --CiU, ERC, ICV-EUiA-- i ha sentenciat que no n'hi ha prou amb manifestar-se als carrers a favor del referèndum, sinó que es deuen "omplir les urnes" en les europees.

El candidat també ha celebrat que augmenti el vot per correu a Catalunya, i ha tornat ha insistir que, si els catalans volen votar el dia 9 de novembre en la consulta, primer han de demostrar les seves ànsies de votar acudint a votar el 25 de maig en les europees.