Actualitzat 19/5/2014 9:54:05 +00:00 CET

Navarro expressa l'"afecte" del PSC per Pasqual Maragall després d'assistir a un acte d'ERC

Navarro, López, López (PSOE) PSC
Foto: EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha expressat l'"afecte i respecte" dels socialistes catalans cap a l'expresident de la Generalitat entre 2003 i 2006, Pasqual Maragall, qui aquest diumenge va assistir a l'acte central d'ERC en la seva campanya de les eleccions europees.

   Després d'assistir aquest dilluns a un esmorzar informatiu del cap de llista del PSC al Parlament Europeu, Javi López, i en resposta als periodistes, Navarro ha dit que expressa "com sempre l'afecte i respecte per la figura de Maragall".

   Un missatge molt semblant ha expressat Javi López: "Respecto molt la figura personal i política de Pasqual Maragall", que no ha volgut fer més valoracions sobre aquesta qüestió.

   L'exprimer secretari del PSC i eurodiputat Raimon Obiols ha dit que ell coincideix amb les tesis de López: "Com diuen els castellans, 'Cada ànima en el seu armari'. Tot el món té els seus criteris personals sobre el que fa i el que no fa".

   D'altra banda, i en al·lusió al debat sobiranista, Javi López ha dit: "Jo estimo molt la meva terra i el meu país, però som 7 milions dins de 500".

   Després de fer una apel·lació al diàleg, ha detectat que el model territorial ha de debatre's amb la resta de l'Estat, i no en les institucions europees, el paper del qual ha de ser el d'advocar pel consens i la negociació.

PER UNA NOVA MAJORIA

   Ha destacat que és fonamental que d'aquestes eleccions surti una nova majoria al Parlament europeu liderada pels socialdemòcrates, i ha destacat que malgrat que han hagut de fer retallades, hi ha diferències entre l'estratègia contra la crisi que han seguit els governs conservadors i els progressistes.

   En aquest sentit, ha tornat a defensar la figura del primer ministre francès, Manuel Valls, que ha anunciat un fort programa de retallades i que participarà aquest dimecres a l'acte central de campanya del PSC a Barcelona, i segons López, aquest polític francès no ha rebaixat les polítiques socials, educatives i culturals, el que demostra que hi ha alternativa a les polítiques de la dreta.

   Per explicar la situació actual d'Europa, ha recorregut a un símil: l'ha definit com un edifici on hi ha un sistema de calefacció central, i en els pisos de dalt fa fresc, pel que és necessari encendre l'estufa, mentre que en els de baix hi ha "un incendi terrible".

   "El problema és que només hi ha un comandament a distància i una calefacció central, i durant aquests anys, s'ha encès la calefacció mentre que els pisos de sota estan caient", ha exemplificat el candidat.

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 4. 4

  Detinguts els dos principals objectius de l'operació antiterrorista de Barcelona

 5. 5

  Trump resta importància a les diferències amb Fauci i afirma que hi té "molt bona relació"