Actualitzat 20/5/2014 15:47:31 +00:00 CET

Manuel Valls irromp aquest dimecres en la campanya del PSC al barri que el va veure néixer

Pere Navarro y Manuel Valls
PSC

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

El primer ministre francès, Manuel Valls, assistirà aquest dimecres a l'acte central de la campanya del PSC per a aquestes eleccions europees, que se celebra en el mateix districte barceloní on va néixer, Horta-Guinardó.

Aquest esdeveniment arrencarà a les 19.00 hores en el poliesportiu del Vall d'Hebron, lloc que també va escollir ERC per fer el seu acte central de campanya, i també assistiran la cap de llista del PSOE al Parlament Europeu i 'número 2' del partit, Elena Valenciano, i el candidat socialdemòcrata a la presidència de la Comissió Europea, Martin Schulz.

També prendran la paraula l'expresident del Govern espanyol entre 1982 i 1996, Felipe González; el candidat socialista a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; el primer secretari del PSC, Pere Navarro, el cap de llista d'aquest partit al Parlament Europeu, Javi López, i el seu 'número 2', Esther Niubó.

Valls farà la seva intervenció en català, castellà i anglès, i ja s'han acreditat a aquest acte més d'un centenar de professionals procedents d'una vintena de mitjans nacionals i 18 estrangers, segons han informat a Europa Press fonts de l'organització.

Tant Schulz com Valls han estat molt presents en la campanya del PSC: tant Javi López com Pere Navarro han recordat diverses vegades que el candidat socialista a presidir la Comissió Europea coneix bé la realitat catalana i han posat en valor la seva "sensibilitat" cap a la llengua i la cultura pròpies, el que contrasten amb el seu homòleg del Partit Popular Europeu, el luxemburguès Jean-Claude Juncker.

Pel que fa a Manuel Valls, malgrat que just després d'accedir al càrrec va anunciar un sever programa de retallades, mitjançant un pla que preveu un estalvi pressupostari de 50.000 milions d'aquí al 2017, el PSC diu que en cap moment es qüestiona "el nucli" de l'Estat social: la sanitat, l'educació pública i mesures destinades als col·lectius que pitjor estan vivint la crisi econòmica.

Valls va néixer a Barcelona l'agost del 1962, i era a la capital catalana, on viu bona part de la seva família, on passava les vacances d'estiu, concretament en una casa situada al barri d'Horta.

Després de la caiguda que els socialistes francesos van experimentar a les eleccions municipals del març passat, Valls va rebre l'encàrrec del president de la República, François Hollande, de liderar l'executiu, i abans d'ocupar aquest càrrec va ser ministre de l'Interior, on es va consagrar com el membre més popular del gabinet segons els sondejos d'opinió.