Actualitzat 20/5/2014 19:48:36 +00:00 CET

Jorge Fernández veu "fora de l'espai, lloc i temps" parlar d'independència

El ministro del Interior, Jorge Fernández
EUROPA PRESS

Afirma que amb polítics com Tarradellas no es viurien aquests "deliris i despropòsits"

RUBÍ (BARCELONA), 20 maig (EUROPA PRESS) -

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández, ha sostingut aquest dimarts que parlar de la independència de Catalunya abans d'unes eleccions europees en ple 2014 està "absolutament fora de l'espai, de lloc i del temps", i ha garantit que el PP aconseguirà que no hi hagi secessió perquè Espanya és un Estat de Dret on es compleix i es fa complir la llei.

En un míting a Rubí davant d'un centenar de persones al costat de la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, i el candidat dels populars catalans a aquest comicis, Santi Fisas, ha avisat que el procés sobiranista "estigui fracturant la convivència" a la societat catalana i generant desafecció cap a la resta d'Espanya, i de la resta d'Espanya cap a Catalunya.

Fernández ha instat els qui advoquen per la independència a aprendre de la història, i, com va fer aquest divendres el ministre d'Exteriors, José Manuel García Margallo, ha sostingut que el 1640 i octubre de 1934 ja hi va haver apostes sobiranistes que van acabar perjudicant Catalunya i tot Espanya.

Ha esgrimit que són tants els llaços històrics i emocionals que uneixen Catalunya amb la resta d'Espanya que la separació seria "un desastre inenarrable", i ha censurat que alguns vulguin passar del 'Avui més que mai un sol poble' --'Avui més que mai un sol poble'-- al 'Avui més que mai un poble dividit, enfrontat i separat de la resta d'Espanya' -'Avui més que mai un poble dividit, enfrontat i separat de la resta d'Espanya'--.

El popular ha recordat que l'expresident de la Generalitat Josep Tarradellas ha assegurat a la seva tornada de l'exili que amb ell no tornaria a produir-se un 6 d'octubre de 1934, i ha apuntat que amb polítics com ell "segurament no es viurien aquests deliris i despropòsits".

Ha carregat contra el procés impulsat per CiU, a la qual ha acusat d'haver minvat amb la seva aposta la salut de la federació, haver "destrossat un partit que era transversal" com el PSC, haver fet oblidar la gestió dolenta d'ERC durant els governs tripartits i haver fet aflorar partits com la CUP, segons ell.

"No es pot aconseguir més en menys temps", ha ironitzat Fernández, que ha sumat a aquest reguitzell de conseqüències la fractura social i l'auge de la desafecció de Catalunya cap a la resta d'Espanya i viceversa.

"MALSON DELS SEPARATISTES"

El candidat Santi Fisas ha demanat el vot perquè "el pitjor malson dels separatistes és un PP fort", i ha assegurat que impediran la independència i que els catalans hagin d'utilitzar un passaport per visitar als seus familiars de la resta d'Espanya.

Fisas ha reclamat també que s'aglutini el vot cap als populars en comptes de a altres formacions més petites --en al·lusió a C's, UPYD i VOX--, i ha sostingut que CiU té "molt més por" dels populars que de la resta.