Publicat 19/5/2014 16:27:02 +02:00CET

Jorge Fernández demana fons a la UE perquè la immigració il·legal no deteriori la convivència

Xavier García Albiol, Jorge Fernández i Ramon Riera
EUROPA PRESS

Albiol invita a cedir part de la seva nòmina als que demanen que "tot el món" entri a Espanya

BADALONA (BARCELONA), 19 maig (EUROPA PRESS) -

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández, ha advertit aquest dilluns que una immigració il·legal massiva suposaria un "deteriorament profund de la convivència", i ha reclamat més fons a la UE per fer davant del repte de la immigració.

En un míting a Badalona al costat de l'alcalde, Xavier García Albiol, i davant d'un centenar de persones, ha subratllat que "Espanya ni pot ni ha d'afrontar en solitari" el fet que milers de persones vulguin creuar d'Àfrica a Europa per les fronteres de Ceuta-Melilla.

"Ho ha d'afrontar la UE des de principis de solidaritat i responsabilitat compartida", ha sostingut el ministre, que ha demanat a la comunitat internacional recursos econòmics i instruments jurídics i legals adequats.

Fernández ha esgrimit que aquests fons han d'anar també per als països d'origen dels immigrants per combatre les desigualtats, que ha considerat un dels principals factors que motiven que els immigrants abandonin el seu país.

Ha cridat també a combatre "les màfies" que fan negoci amb aquesta immigració, i ha destacat la necessitat de protegir les fronteres perquè els estrangers que vulguin accedir a Espanya ho facin pels passos fronterers habilitats legalment.

"El pitjor que pot passar per a aquestes persones i per a tots, perquè deterioraria profundament la convivència, és que no s'estableixi una política migratòria des de la responsabilitat", ha afegit el ministre, que ha alertat també de l'efecte negatiu que una immigració il·legal pot tenir sobre les persones que entren a Espanya legalment.

RESTRINGIR AJUDES

Abans que el ministre, ha pres la paraula l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, que també ha destacat que Espanya no té "recursos il·limitats" que li permetin acollir a tothom qui vulgui creuar les seves fronteres, i ha reclamat més fons a la UE.

Albiol ha assegurat que s'indigna quan escolta "determinats discursos des de la demagògia i plantejaments absolutament fàcils però totalment irreals" sobre la immigració, i els ha reclamat que proposin alternatives que siguin viables.

L'alcalde ha reptat els que, segons la seva opinió, fan discursos bonistes a cedir part de la seva nòmina o la seva pensió voluntàriament perquè es destinin a la despesa derivada d'acollir els immigrants: "No conec a cap que renunciï a la seva nòmina i digui 'que vinguin tres persones de fora i jo visc amb el bàsic'".

Albiol ha reiterat també una de les seves principals propostes des que es va aixecar a l'Alcaldia de la ciutat, i ha advocat per prioritzar les ajudes per a aquelles persones que resideixen legalment a Espanya i que travessen situacions de dificultat.