Publicat 19/5/2014 17:29:41 +02:00CET

ERC proposa destinar 35.000 milions de la taxa Tobin a una agència per a la reindustrialització

 M.Valls (Cámara De Comercio), J.M.Terricabras (ERC) Y El Periodista M.Carol.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

El cap de cartell d'ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, ha proposat aquest dilluns destinar 35.000 milions de la taxa Tobin a polítiques i inversions per "reindustrialitzar" Europa, i que es vehicularien a través d'una agència europea que tindria seu a Barcelona.

Ho ha dit en una conferència de Barcelona Tribuna, fòrum promogut per la Societat Econòmica d'Amics del País (SEBAP), 'La Vanguardia' i l'Associació Espanyola de Directius (AED), on ha lamentat que la taxa Tobin aprovada per alguns països europeus és un poc "tova", però podria servir per a aquest fi.

L'abril d'aquest any 11 països de la UE van arribar a un principi d'acord per aplicar una taxa Tobin sobre les operacions financeres, que es començaria a aplicar el 2015, i es calcula que podria arribar a recaptar entorn dels 35.000 milions, quantitat que Terricabras destinaria a reindustrialitzar Europa.

El candidat republicà ha exposat que, d'ençà que va començar la crisi, Catalunya ha vist com desapareixien 65.000 empreses i 80.000 autònoms, i perdia un teixit industrial que ara cal tornar a regenerar per crear llocs de treball, ha al·legat.

Més enllà de ser la responsable de les inversions, una altra de les funcions de l'agència seria "vehicular els coneixements, la investigació i la innovació de les universitats cap al terreny industrial", unes universitats que per al republicà són claus per reactivar l'economia.

GRANS CAPITALS

En un acte celebrat aquest dilluns al matí davant de les portes de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el número dos de la llista, Ernest Maragall, ha dit que aquesta nova política industrial europea podria finançar-se també sobre un impost sobre els "grans capitals".

Aquest impost afectaria un 2% de la població, comportaria recaptar més del 2% del PIB europeu, i permetria "muscular la UE per tornar a la millor realitat econòmica i social d'Europa".

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 4. 4

  Calvo discrepa de la jutgessa que va rebutjar confinar la comarca del Segrià

 5. 5

  Detinguts els dos principals objectius de l'operació antiterrorista de Barcelona