Actualitzat 19/5/2014 11:21:38 +00:00 CET

ERC defensa tenir Pasqual Maragall en el seu míting

O.Amorós, J.M.Terricabras (ERC) y E.Maragall (NECat)
Foto: EUROPA PRESS

Ernest, el seu germà, diu sentir-se "orgullós" de totes les persones que han estat a l'acte

BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

El candidat d'ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, ha defensat aquest dilluns la presència de l'expresident socialista Pasqual Maragall en el míting central del partit aquest diumenge, i ha atribuït "a la ignorància i a una certa obsessió contra persones i grups" les crítiques que ha suscitat aquest fet.

   "Pasqual ha dit que volia assistir a un míting del seu germà --Ernest, el número dos de la candidatura--. És una cosa comprensible i natural. Si alguns volen enredar-se i envilir-se amb els seus comentaris és problema d'ells", ha sentenciat en declaracions als periodistes després d'un acte de campanya.

   Preguntat per la reacció que ha tingut el PSC, que no ha volgut polemitzar amb l'assumpte, Terricabras ha dit que és normal perquè l'expresident Maragall "mereix tot el respecte perquè la seva actitud ha estat d'una magnífica dignitat".

   Ernest Maragall, d'entrada, ha evitat valorar l'assumpte, assegurant que la seva posició estava perfectament representada per allò expressat per Terricabras, tot i que finalment ha precisat: "Totes la companyies --en el míting-- han estat perfectament coherents i vàlides: Em sento orgullós de totes".

DIANA GARRIGOSA

   La versió d'ERC concorda amb l'expressada per la dona de l'expresident, Diana Garrigosa, que ha afirmat aquest dilluns que no va ser decisió dels republicans que assistís el míting, sinó que va ser l'expresident el que va mostrar "un interès molt especial a acudir".

   "Cap persona es va posar en contacte amb nosaltres per a res, i el seu germà Ernest, era més aviat partidari que no hi fos, perquè es cansaria, però va ser amb l'únic que havíem parlat", ha tancat en declaracions a Catalunya Ràdio i Rac 1 recollides per Europa Press.