Publicat 20/5/2014 11:53:39 +02:00CET

Collboni creu que Trias porta Barcelona al "coma induït" en projecció europea

Jaume Collboni y Esther Niubó, PSC
EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

El cap de llista del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha arremès aquest dimarts contra l'alcalde, Xavier Trias, per haver portat la projecció europea de la capital catalana al "coma induït".

Ho ha dit en un acte en un centre cívic del barri del Guinardó --d'on és originari-- al costat de la 'número 2' dels socialistes catalans al Parlament Europeu, Esther Niubó.

Ha contrastat la situació actual amb el "lideratge" que en aquesta matèria va arribar a la ciutat entre 1979 i 2011, quan la capital catalana comptava amb un alcalde socialista.

Per aconseguir un gir de 180 graus en aquest diagnòstic, ha instat l'Ajuntament que presenti candidatura per presidir al 2015 la xarxa europea de ciutats Eurocities, que agrupa més de 130 urbs i de la qual la capital catalana va ser una de les seves fundadores fa més de 20 anys.

Segons el dirigent socialista, Barcelona ha d'exercir el seu paper a escala internacional, cosa que "no és incompatible amb una identitat nacional forta" per a Catalunya.

"Volem recuperar la Barcelona que sempre havia mirat cap a Europa. Ens comprometem a defensar la veu de la ciutat a la UE", ha afegit Niubó, que ha demanat que la capital ostenti una posició de lideratge en les relacions entre Europa i el nord d'Àfrica, per ser la seu de la Unió pel Mediterrani (UpM).