Publicat 20/5/2014 13:14:01 +02:00CET

CiU proposa debats polítics durant la legislatura i no només en campanya

Josep Sánchez Llibre
EUROPA PRESS

MADRID, 20 maig (EUROPA PRESS) -

El diputat de CiU al Congrés Josep Sánchez Llibre ha afirmat que la federació "sempre" ha defensat no limitar els debats polítics a les campanyes electorals, sinó fer-los tota la legislatura, com en altres països de la UE on periòdicament es fan aquests programes televisius sobre el que preocupa a la ciutadania.

El dirigent d'UDC i portaveu econòmic de CiU en la cambra ho ha dit aquest dimarts abans de la Junta de Portaveus, després de preguntar-li per l'escassa audiència del debat electoral a cinc aquest dilluns a TVE.

Ha demanat als partits que reflexionin sobre el format d'Espanya i pensin com es podria donar a conèixer als ciutadans els seus plantejaments "en cada moment, i no només en vigílies d'una cita electoral".

"Ha d'haver un canvi d'idea important en el plantejament perquè la gent no tingui aquesta desafecció política --ha conclòs--. Això és una reflexió que ens interessa a totes les formacions polítiques per evitar resultats com el d'ahir", ha dit en al·lusió al debat de dilluns.

Tot i això, està satisfet que en aquest debat fos present Catalunya i el dret a decidir, al contrari del 'cara a cara' entre Miguel Arias Cañete (PP) i Elena Valenciano (PSOE), en què els dos candidats "van ignorar" l'assumpte.

PNB TAMBÉ DEMANA REFLEXIÓ

El portaveu econòmic del PNB --amb qui CiU comparteix candidatura per a les eleccions europees--, Pedro Azpiazu, també ha cridat a reflexionar sobre el poc entusiasme que susciten els debats electorals.

Ha reconegut no haver vist el debat a cinc "com moltíssims ciutadans", i ha fet una crida a la reflexió, però, en el seu cas, per l'escàs interès que susciten les eleccions europees.

"I sent importants com són, crec que a moltíssima gent els queden encara llunyanes --ha dit--. Crec que hem de seguir encara apostant per Europa i creiem que cada vegada la gent ha d'anar prenent consciència que aquestes eleccions són importants".