Publicat 19/5/2014 14:23:25 +02:00CET

El Cercle de Cultura demana més presència de la cultura en el debat electoral

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

El president del Cercle de Cultura, Francesc Bellmunt, ha demanat aquest dilluns que la cultura tingui més presència en el debat electoral en una carta oberta als candidats als comicis europeus del 25 de maig.

"A aquells que viuen instal·lats en el còmode 'mainstream' mediàtic els costa assumir que la cultura és un factor determinant per al desenvolupament moral, social i econòmic de les nostres societats", ha lamentat el president.

A més, ha advertit que obviar el paper de la cultura com a eix vertebrador d'Europa seria ocultar una part del problema d'unitat del continent.

Amb això, ha avisat que la cultura necessita el suport de cada candidat per continuar i reforçar el procés d'integració de Catalunya en les corrents culturals europees, i afrontar reptes com la ràpida evolució tecnològica, el manteniment del patrimoni i salvaguardar la seva capacitat creativa i difusora.

Bellmunt s'ha posat a disposició dels candidats per a qualsevol dubte o necessitat de col·laboració per part dels candidats, i ha demanat compartir amb els candidats la valoració de les iniciatives de la Comissió i el Parlament europeu els anys vinents.