Actualitzat 20/5/2014 16:11:13 +00:00 CET

Aguirre veu una "manipulació intolerable" que Pasqual Maragall assisteixi a un míting d'ERC

Diu que és una utilització de la seva figura pròpia de "règims totalitaris"

BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

La presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, ha censurat aquest dimarts que és una "manipulació intolerable" que l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall hagi assistit a un míting d'ERC, i ha considerat que és una utilització de la seva figura pròpia de règims totalitaris.

   "Ens va cridar molt l'atenció la utilització de nens en les cadenes humanes patrocinades pels separatistes catalans, però el que no havíem vist fins a aquest cap de setmana és que els separatistes utilitzessin malalts d'Alzheimer per preconitzar els seus propòsits", ha dit en una entrada en el seu bloc recollida per Europa Press.

   Aguirre ha argumentat que els que per desgràcia saben en primera persona --com ella-- què és un malalt d'Alzheimer tenen el deure moral de "denunciar la utilització que ERC ha fet de Pasqual Maragall en el míting" de diumenge, que era l'acte central de campanya dels republicans.

   "Malament, molt malament està utilitzar els nens com a element de propaganda, però està encara pitjor utilitzar els malalts d'aquesta terrible malaltia mental", ha tancat l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, que ha dit que si Maragall fos independentista, hauria tingut moltes oportunitats per declarar-lo i no ho va fer mai.

   La dona de Pasqual Maragall, Diana Garrigosa, ha explicat que ningú d'ERC els va demanar que assistissin al míting dels republicans de diumenge, i ha assegurat que si van acudir va ser perquè l'expresident va demostrar un "interès especial" a anar, ja que intervenia el seu germà Ernest Maragall, número dos de la candidatura republicana.