Actualitzat 06/04/2021 12:32

200 persones es concentren a Barcelona contra el tancament de Bosch a Lliçà d'Amunt

Treballadors de la planta de Bosch a Lliçà d'Amunt (Barcelona) es concentren a Barcelona.
EUROPA PRESS

Han començat una vaga total que s'allargarà fins el dia 30

BARCELONA, 6 abr. (EUROPA PRESS) -

Unes 200 persones s'han concentrat aquest dimarts a les 9 hores davant l'Hotel Barceló Sants de Barcelona per protestar contra el tancament de la planta de Bosch Sistemas de Frenado a Lliçà d'Amunt (Barcelona), el mateix dia en què els treballadors comencen una vaga total fins el dia 30.

La multinacional va comunicar la intenció de tancar al febrer, fet que deixaria sense feina 341 treballadors --i també unes 500 famílies comptant personal indirecte, segons el Comitè d'Empresa-- i que se suma al tancament de la planta de Castellet i la Gornal (Barcelona), previst al novembre, que afectarà 300 treballadors més.

En declaracions als mitjans, el president del Comitè d'Empresa de la planta, Emili Castells, ha defensat que hi ha altres vies per trobar acords i que no passen per l'aplicació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) d'extinció.

La companyia també va confirmar que transferirà la producció a la planta de Wroclaw (Polònia), cosa que per Castells prova l'objectiu de Bosch de "concentrar-se a països de baix cost, fins i tot dins la Unió Europea".

El Comitè d'Empresa ja s'ha reunit tres vegades amb la companyia i el termini de la negociació s'acabarà el dia 20 d'abril i, sobre l'impacte que aquests dies de vaga poden tenir sobre l'economia de la multinacional, Castells ha assegurat que "malauradament, Bosch s'ha curat en salut i ha fet 'estoc' de seguretat", tot i que els treballadors han provat de reduir-lo aquestes darreres setmanes.

"Ens sentim traïts. Sempre hem negociat cara a cara. Sempre que hem hagut de fer esforços ho hem fet. Ens hem anat ajustant. Però tot això ha canviat de la nit al dia", ha lamentat.

Tot i que ha reconegut que el producte que produeix la planta "no és capdavanter", també ha afirmat que l'empresa no pot al·legar pèrdues, per la qual cosa el que cal fer és millorar costos per aconseguir més competitivitat.

ROS (UGT): "S'HA INVENTAT UNA DESLOCALITZACIÓ"

A la concentració, també hi ha assistit el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, que ha defensat que l'empresa "s'ha inventat una deslocalització aprofitant la situació de pandèmia", mentre el que hauria de fer és invertir.

Ha demanat als partits "polítiques industrials", per la qual cosa ha destacat la necessitat de destinar els fons europeus a plantejar un model industrial a Catalunya que generi ocupació de qualitat.

PACHECO (CCOO): "TERPITJAR ELS DRETS"

També hi ha assistit per donar suport el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, que ha lamentat que el marc regulador laboral actual facilita a empreses com Bosch "trepitjar els drets dels treballadors i anar-se'n, deslocalitzant les produccions".

Ha considerat que hi ha una falta de control de l'Administració i "facilitat de les empreses per acomiadar els treballadors", i ha demanat al Govern central i al Govern de la Generalitat que aprofitin els fons europeus per donar solucions als treballadors.

Per la seva banda, la secretària general de la Unió Sindical Obrera de Catalunya (Usoc), María Recueros, ha demanat "un pla de viabilitat" a les administracions per posar fi a la pèrdua d'ocupació a Catalunya.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés