Publicat 11/12/2019 16:04:16 +01:00CET

El 20% dels espanyols estaria disposat a implantar-se un xip al cos per substituir l''smartphone'

Implants electrònics que converteixen els humans en cyborgs
EUROPA PRESS

MADRID, 11 des. (Portaltic/EP) -

El 20 per cent dels espanyols estaria disposat a implantar-se un xip al cos per substituir l''smartphone' i les seves funcions, segons es desprèn d'un informe fet per Línia Directa, en què s'aborda el futur de la tecnologia i la possibilitat que els ciutadans accedeixin a incorporar components electrònics al seu cos -substituint els seus dispositius mòbils- per millorar les seves condicions de vida.

En aquest sentit, poder emmagatzemar milers de dades (46 per cent), tenir una càmera de fotos o vídeo integrada (31 per cent) i comptar amb un GPS (27 per cent) són les funcionalitats preferides pels ciutadans per instal·lar-les al seu cos. Cosa que sembla tret de les pel·lícules de ciència-ficció, però que pot estar més prop del que sembla, tal com analitza aquest informe, titulat 'I després dels 'Smartphone', què? Ciutadà Cyborg' i basat en 1.700 entrevistes fetes entre octubre i novembre del 2019.

Tot i que molts ciutadans es mostren oberts a convertir-se en cyborg, també assenyalen els desavantatges que comportaria implantar-se un xip. Així, possibles problemes de salut per tenir un cos estrany a l'organisme (59 per cent), haver de cedir dades de la seva vida personal a tercers (57 per cent) i no poder desconnectar digitalment (53 per cent) són els principals desavantatges assenyalats pels enquestats. D'altra banda, estar sempre localitzables (31 per cent) i no haver de portar dispositius físics damunt (30 per cent) constituirien els avantatges preferits pels espanyols.