Publicat 9/1/2019 22:27:50 +01:00CET

La C-16 tindr un tercer carril "pioner" de sentit intercanviable entre Cercs i Bag (Barcelona)

Calvet presenta el projecte per la C-16 davant alcaldes del Bergued
GOVERN

BARCELONA, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

La carretera C-16 tindr un tercer carril amb mitjana de separació mbil entre Cercs i Bag, amb un sistema "pioner" en l'Estat que intercanviar el sentit, i s'ampliar a quatre carrils entre Berga i Cercs (Barcelona), ha afirmat aquest dimecres el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Dami Calvet.

El sistema del carril intercanviable compta amb una barrera que separar els carrils de circulació segons les necessitats del trnsit amb una mquina de transferncia, ha explicat en un comunicat aquest dimecres la Conselleria, que ha detallat que l'actuació que es far a la C-16 tindr una longitud de 21 quilmetres i una inversió estimada de 178 milions d'euros.

La mquina agafa la barrera i la trasllada mentre va circulant a entre 15 i 20 quilmetres per hora, una maniobra que es realitzar en el sentit en el qual es tanca el carril i, en condicions normals, en horaris de poc trnsit.

L'obra, que ha presentat Calvet aquest dimecres davant alcaldes de la comarca del Bergued (Barcelona), també preveu que el disseny dels carrils permeti un espai suficient en cas que es produeixi una incidncia en el sentit de carril únic.

També comporta la construcció de dos nous túnels en el tram de carretera que es desdoblar i l'ampliació dels tres túnels existents al llarg del traat on es construir el tercer carril addicional.

el més llegit

 1. 1

  AMP.- Coronavirus.- Mor l'expresident del Port de Barcelona Joaquim Tosas

 2. 2

  Grup Sagardi repartirà 5.000 menjars diaris a persones majors de Barcelona

 3. 3

  AMP.- Coronavirus.- Granollers (Barcelona) adapta un pavelló perquè persones sensellar passin el confinament

 4. 4

  Badalona (Barcelona) incorpora dron per detectar infraccions del confinament

 5. 5

  Trump amenaça amb no destinar més fons a l'OMS perquè "estan molt centrats en la Xina"