Publicat 01/02/2021 22:33CET

14F.- El programa del PP proposa "normalitzar" la presència de l'Estat a Catalunya

El candidat del PP a les eleccions catalanes del 14F, Alejandro Fernández intervé durant un acte de campanya amb alcaldes a Badalona, Barcelona, Catalunya (Espanya), a 31 de gener de 2021.
Alberto Paredes - Europa Press - Archivo

També inclou una rebaixa fiscal i la fi de la immersió lingüística

BARCELONA, 1 febr. (EUROPA PRESS) -

El PP ha inclòs al seu programa electoral pel 14F l'aposta per reforçar la presència de l'Estat a Catalunya, així com l'aprovació de lleis sobre l'ús de l'espai públic, de neutralitat dels col·legis professionals, una rebaixa d'impostos i la desaparició de la immersió lingüística a les escoles.

El programa, difós aquest dilluns i recollit per Europa Press, propugna "normalitzar la presència de l'Estat i dels símbols nacionals" en aquesta comunitat, així com el pagament de complements de territorialitat pels policies, jutges i fiscals destinats a Catalunya.

Aquesta normalització es plasma en altres mesures del programa, com la potenciació de Barcelona com cocapital cultural d'Espanya o la intensificació de la presència del patrimoni dels grans museus a Catalunya, amb exposicions temporals i una delegació permanent del Prado.

A més, el programa inclou una llei de seguretat i civisme, que reguli la utilització de l'espai públic, garantint que "es pugui gaudir en condicions de llibertat i tranquil·litat".

També planteja una llei de neutralitat dels col·legis professionals, que, entre altres mesures, contingui la "inhabilitació dels representants col·legials que excedeixin de les seves competències i vulnerin la llibertat ideològica dels col·legiats".

A l'apartat legal, també advoca per reformar la llei d'Universitats per defensar la seva neutralitat institucional d'aquestes institucions, la derogació de les multes als locals que retolen en castellà i la reforma de les delegacions exteriors de la Generalitat per evitar que facin "propaganda".

FISCALITAT

Els populars proposen una rebaixa d'impostos: en l'IRPF, la disminució plantejada és d'una mitjana de 3,5 punts en les rendes mitjanes i baixes, a més de bonificacions per ser família nombrosa, tenir despeses de guarderia o llibres de text; el programa també augmenta la deducció per lloguer d'habitatge habitual.

A més, el PP suggereix elevar el mínim exempt de l'impost de patrimoni a 700.000 euros, bonificar el de successions i donacions al 99% d'hereus de primer grau i suprimir una sèrie d'impostos propis com les taxes verdes sobre l'aviació comercial, la indústria i els vehicles de tracció mecànica, o l'impost de begudes ensucrades.

D'altra banda, en el context de la pandèmia de Covid-19, els populars defensen ampliar la moratòria per als sectors més afectats per la crisi, així com l'impost sobre estades en establiments turístics.

EDUCACIÓ

En l'àmbit educatiu, el PP defensa l'eliminació del model d'immersió lingüística, combinant l'ensenyament en català i castellà amb un mínim del 25% d'hores en una de les dues llengües, i reforçant la que sigui menys habitual a l'entorn del centre.

També proposa defensar el dret a l'elecció de centre, garantint el model d'escola concertada a través d'igualar el seu finançament amb la mitjana de la pública, i reforçar la inspecció educativa, les seves competències, mitjans i plantilles.

SEGURETAT I IMMIGRACIÓ

El PP es compromet a treure als 'okupes' en 24 hores, millorant l'actuació policial davant les denúncies d'ocupacions il·legals, dotant als agents dels mitjans necessaris per afrontar els "riscos" de les noves tipologies delictives.

En matèria d'immigració, el PP vol "incrementar els controls per detectar i prevenir els guetos, els amontonaments en els pisos pastera i la concentració als barris", així com garantir que les arribades siguin, segons el programa, legals i ordenades; els populars també volen evitar que es doni "ús polític als centres de culte".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés