Publicat 6/5/2019 16:20:25CET

11 investigats pel tall de les vies de FGC a Sant Cugat del Vallès, entre ells un periodista

Un tren en la estación de FGC de Sant Cugat
FGC - Archivo

SANT CUGAT DEL VALLÈS (BARCELONA), 6 maig (EUROPA PRESS) -

El jutjat d'instrucció número 7 de Rubí ha citat a declarar aquest dimecres 11 persones, entre les quals hi ha un periodista, acusats de desordres públics pel tall de les vies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sant Cugat del Vallès (Barcelona), durant la vaga general del 21 de febrer.

El periodista del digital local 'elCugatenc' Jordi Pascual ha afirmat aquest dilluns a Europa Press que l'acusació està sustentada en l'atestat policial i que presenta "algunes incorreccions importants", com ara que se'l defineix com un manifestant, quan estava informant sobre els fets.

Així mateix, ha dit que l'escrit el situa fora de l'estació, però el van identificar "a l'interior, únicament i exclusivament amb el carnet de premsa", i ha explicat que també li van demanar diverses dades addicionals, un número de telèfon i una adreça.

Pascual ha indicat que hi ha imatges i les notícies publicades per ell mateix que corroboren la seva versió i que, com li ha traslladat el seu advocat, la investigació tindrà probablement "poc recorregut".

En un comunicat, aquests 11 investigats han apuntat que a més del reporter, "hi ha persones que no van ser-hi presents" i han definit l'acusació al professional del mitjà de comunicació local com una vulneració del dret a la informació i un atac al periodisme.